METEOROLOGI SO SI 'PREMISLILI': Napovedanega snega danes ne bo!

Koper

Zjutraj so meteorologi napovedovali sneženje vse do morja, a so se njihovi izračuni tekom dneva krepko spremenili. "Ciklon bo, kot trenutno kaže, potoval južneje, kot je bilo sprva predvideno. Padavine bodo zato ostale južno od Slovenije. Nekaj snežink bo padlo le na skrajnem jugu Slovenije, drugod pa bo suho oz. brez padavin," piše portal neurje.si.

Do 5 centimetrov suhega snega lahko sicer zapade predvsem na Ilirsko-bistriškem in v okolici, na območju Ribniško-Kočevskega hribovja, na območju Kočevskega Roga ter na območju Javornikov in Snežnika. Drugod omembe vredne snežne odeje ni pričakovati, še piše vremenski portal.

ℹPREDVIDENEGA SNEŽENJA DANES NE BO Osvežena napoved višine novozapadlega snega Če so že zjutraj izračuni meteoroloških...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 25. januar 2021

Jutranje napovedi so bile sicer povsem drugačne

Vremenoslovci so še zjutraj napovedali obilnejše sneženje po skorajda celotni državi. Nov ciklon, ki je nastal nad Genovskim zalivom, naj bi se čez dan pomaknil nad Balkan. Sneženje so zardi tega napovedovali tudi v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. "Ker bo k nam dotekal še nekoliko hladnejši zrak, bo lahko snežinke prineslo tudi v nižje dele Primorske, večinoma deževalo bo le na Goriškem in ob morju," so zapisali zjutraj in dodali, da bo sneg danes bolj suh kot včeraj. Po nižjih delih Notranjske in Kočevske bi lahko do poznega večera zapadlo tudi 20 centimetrov, na Dolenjskem in v Beli krajini pa okoli deset centimetrov. 

☃️ NOV DAN, NOVA POŠILJKA SNEGA ☃️ Po nekaj dneh izrazite odjuge se je včeraj v naše kraje vrnila zima. Ob dotoku...

Objavil/a Vreme 24/7 dne Nedelja, 24. januar 2021

Okoli pet centimetrov snega lahko zapade tudi v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem, Koroškem in Zasavju. Kot pravijo pa bi tanka snežna odeja lahko prekrila tudi Kras in hribe Istre. Sneg v slovenski Istri napoveduje tudi obalni ljubiteljski meteorolog Valter Grizančič s portala Ciklon.si. Zapisal je, da sneg lahko pobeli predele Gračišča, Gradina in Brezovice, lahko pa tudi Gažon, Sv. Anton in Čežarje. Kot pravi pa je celo možno, da bodo sneg za kratek čas videli zelo blizu Kopra ali Izole, predvidoma na Markovem hribu. 

A očitno so bile vse te napovedi napačne.

Po odjugi znova mraz

Po odjugi v minulih dneh so Slovenijo znova zajele nizke temperature. Zbudili smo se v mrzlo jutro, s temperaturami večinoma pod ničlo. Najhladneje je bilo davi v Zgornjesavski dolini. V Ratečah so ob 7. uri izmeril minus 9,9 stopinje Celzija, na Kredarici je bilo minus 15,5 stopinje, piše STA. Še hladnejša bodo jutra v prihodnjih treh dneh, ko bo v notranjosti Slovenije večinoma od minus dve do minus sedem stopinj, v mraziščih, kjer je snežna odeja, pa bo lahko tudi pod minus deset stopinj Celzija. Tudi ob morju bodo temperature v naslednjih dneh lahko padle malo pod ledišče, je za STA povedal dežurni prognostik na Arsu Brane Gregorčič.

Po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se bo danes dopoldne od zahoda povsod pooblačilo. Popoldne bo predvsem v južni polovici Slovenije občasno snežilo, ob morju pa deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem od 3 do 6 °C.

Jutri bo razmeroma sončno z nekaj zmerne oblačnosti, jutro pa bo ponekod po nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske okoli -10, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem okoli 8 °C. Novo ciklonsko območje, ki bo nastalo nad severno Italijo in severnim Jadranom bo s svojim obrobjem nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. Od severovzhoda bo k nam dotekal razmeroma hladen in vlažen zrak.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .01. 2021 ob  14: 27
@alter Grizančič, ta pa je zaupanja vreden meteorolog !!!