MEDNARODNO TRNKARJENJE V PORTOROŽU: O naslovu svetovnega prvaka bo odločala teža ulovljene ribe

Piran

V Bernardinu se bo v tednu od 6. do 13. novembra odvilo 20. Svetovno prvenstvo v trnkarjenju iz zasidranega čolna U21. Dogodek organizira Zveza za športni ribolov na morju, ribolovnega spektakla pa se bo udeležilo sedem ekip iz kar šestih različnih držav.

Osvojeno 3. mesto (Galipoli, Italija 2019)

Za naziv svetovnega prvaka v trnkarjenju se bodo v Portorožu potegovali športni ribiči sedmih različnih ekip – iz Španije, Francije, Italije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije. S tujimi tekmovalci se bosta pomerili dve slovenski ekipi, ki sta bili ustanovljeni že leta 1994. "Večina naših tekmovalcev prihaja iz obmorskih krajev," je pojasnil Mario Druscovich, "sicer pa naši ekipi sestavljajo tekmovalci iz celotne Slovenije, tudi iz Kranja in Maribora," še dodaja.

Tekmovalce na Bernardinu čaka sedemdnevna preizkušnja, v kateri se bodo pomerili v trnkarjenju iz zasidranega čolna. "Na enem čolnu je hkrati šest tekmovalcev, trnkarjenje traja 5 ur in pol, vmes imajo tekmovalci po deset minut časa, da zamenjajo pozicije, vsak torej ribari z vsake pozicije," je tekmovanje opisal Druscovich. Naslov svetovnega prvaka bo dosegel tisti, ki si bo s trnkarjenjem prislužil največ točk. "Točke se štejejo glede na težo ulova; en gram ribe je ena točka," je še pojasnil. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija