MED VRAČANJEM S POROKE SE JE PREVRNIL AVTOBUS: Najmanj 10 mrtvih, še 25 poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Svet

Pri majhnem kraju Greta v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales se je v nedeljo pozno zvečer prevrnil avtobus, pri čemer je umrlo najmanj deset ljudi, več kot 20 pa jih je poškodovanih, je danes sporočila tamkajšnja policija. Po dosedanjih informacijah se je avtobus prevrnil med zavijanjem v krožišču. Policija je voznika pridržala.

Po navedbah policije se je nesreča zgodila v nedeljo okoli 23.30 po lokalnem času, preiskava okoliščin pa je v teku. Po do sedaj znanih informacijah se je avtobus, ki je prevažal poročne goste, prevrnil med zavijanjem v krožišču. V času nesreče je bila na območju prisotna gosta megla, poroča britanski BBC.

58-letnega voznika so pridržali. Proti njemu bodo vložili obtožnico, vendar za zdaj še ni jasno, kakšne obtožbe ga bodo bremenile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V nesreči je umrlo najmanj deset ljudi, še 25 pa jih je bilo poškodovanih. Dva med njimi so v bolnišnico prepeljali z letalom. Potniki naj bi se s poročnega slavja vračali v svojo nastanitev v kraju Singleton. Po navedbah policije bi se število mrtvih lahko še povečalo, saj bi pod avtobusom lahko še bili ujeti ljudje.

Avstralski premier Anthony Albanese je svojcem umrlih izrazil sožalje, reševalnim službam pa se je zahvalil za posredovanje. "Da se dan veselja konča s tako uničujočo izgubo, je res kruto," je ob tem še zapisal na Twitterju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija