MARJETICA BO ODVAŽALA KOSOVNE ODPADKE TUDI POLETI: Izpolnite dopisnico ali spletni obrazec

Koper

Marjetica Koper je v lanskem letu prvič neprekinjeno odvažala kosovne odpadke vse dni v letu. Potem ko se je poteza izkazala za zelo dobro, bodo tudi letos odpadke odvažali v poletnih mesecih. Brezplačni odvoz lahko vsi občani koprske in ankaranske občine naročite prek standardnih dopisnic, elektronske pošte info@marjeticakoper.si ali prek spletnega obrazca, ki je dostopen na njihovi spletni strani. Naročilu ne pozabite pripisati vrste in količine odpadkov.

Kljub infrastrukturi in vsakoletnim akcijam odvoza 'od vrat do vrat' se še naprej najdejo kršitelji, ki na ekološke otoke odlagajo odpadke, ki tja ne sodijo. Delavce Marjetice in ostale prebivalce tako ob zabojnikih pričakajo stare vzmetnice, razstavljeno pohištvo, straniščna oprema ali odslužena televizija. Marjetica Koper ob tej priložnosti vsem občankam in občanom ponovno sporoča, da sta tako odvoz kot prevzem kosovnih odpadkov za fizične osebe brezplačna. Dvakrat letno sta izpeljani tudi akciji prevzema nevarnih odpadkov in zelenega reza. Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev je omejen na 3 kubične metre, sam prevzem pa je ob dostavi na zbirne centre vselej brezplačen.

Marjetica Koper še opozarja, da je odlaganje kosovnih odpadkov na javne površine kaznivo, za tako početje pa je skladno s 56. členom Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v Mestni občini Koper (Ur. list RS, št. 106/2012 in 95/2014) predvidena globa v višini 100 evrov.