MANJ AVTODOMARJEV PARKIRANIH 'NA ČRNO': So pa istrski redarji večkrat kaznovali eno drugo njihovo navado (VIDEO)

Koper

Še ni dolgo tega, ko so bila 'divja' počivališča avtodomov in za bivanje predelanih kombijev v slovenski Istri problem. Kot kaže, se zadeva umirja. Verjetno tudi zato, ker je vse več urejenih postajališč, ki turistom z avtodomi omogočajo varen postanek z vsem, kar potrebujejo. Obiskali smo postajališče v Kopru.

Na koprskem postajališču za avtodome je mogoč postanek za največ 72 ur. Gre za parkirišče, s katerim upravlja Marjetica Koper in ima 38 parkirnih mest. Letos so v primerjavi z lanskim letom zabeležili 12 odstotkov večji obisk.

Počivališče je razdeljeno na dva dela. En del je namenjen gostom, ki se zadržijo 72 ur in za to plačajo 20 evrov, drugi del je namenjen gostom v tranzitu, ki ostanejo le nekaj ur. Slednji plačajo parkirnino po urah, 1 evro na uro. Počivališče ima sanitarije in tuš, gostom nudijo elektriko, vodo in brezplačni internet, predvsem pa izpust kanalizacijskih voda iz avtodomov.

Takšna urejenost očitno pripomore k zmanjšanju postankov z avtodomi 'na črno', kar letos ugotavljajo tudi istrski redarji, ki so izdali približno deset glob manj kot lani. So pa kaznovali več tistih avtodomarjev, ki parkirajo na mestih za osebna vozila. Prav ta parkirna mesta so 'najbolj priljubljene postojanke na črno'. V ankaranski občini je takšno 'priljubljeno' parkirišče ob mejnem prehodu Lazaret, v Izoli na Belvederju, ob gostilni Jasna, v Kopru parkirišče v Žusterni in v Piranu Pacug.

Turizem z bivalnimi vozili je v porastu, Nemci so samo letos kupili 200.000 avtodomov, torej še lahko pričakujemo zasedenost takih počivališč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  17 .08. 2023 ob  21: 03
52
Zanimiv cenik z vsemi storitvami ,za domače pa makadam parking za 1.5eur/uro.....