LONKA JUTRI PRIZORIŠČE VSESLOVENSKE AKCIJE: Dan za spremembe v slogu sodelovanja in čistega okolja

Izola

V soboto, 7. aprila, se bo izolska Lonka spremenila v prizorišče vseslovenske akcije Dan za spremembe, katere rdeča nit je letos sodelovanje. Občina Izola, Javno podjetje Komunala Izola, Luka Koper 5. Istrski maraton in mnoge druge lokalne inštitucije in organizacije so stkale sinergično vez in oblikovale dogodek, ki bo med najmlajšimi posejal semena pozitivnih sprememb.

Med 11. in 13. uro se bodo na Lonki zbrali učenci vseh treh izolskih osnovnih šol in sodelovali v pestrem programu Dneva za spremembe. Javno podjetje Komunala Izola bo na prizorišču ozaveščalo o pomembnosti ločevanja in ponovne uporabe ter delilo brezplačne vrečke za biološke odpadke. Prisotna bosta tudi priljubljena lika akcije Ločujemo – Zmagujemo Cuperman in Fujman, ki bosta otrokom prikazala pogubne posledice nepravilnega ravnanja z odpadki, predvsem med velikimi prireditvami. Skupaj z izolsko maskoto Bepijem in Boškarinom Žvelto, maskoto Istrskega maratona, bodo poskrbeli, da bo Izola vedno vredna naziva čisto mesto.

Cuperman in Fujman

Komunala Izola beleži od leta 2011 konstantno rast deleža ločeno zbranih frakcij, kar je plod izobraževanja lokalne skupnosti. S predanim delom se je do sedaj delež ločeno zbranih frakcij povzpel na 55 odstotkov. Podjetje si v bodoče prizadeva za nadaljnji napredek, ki pa je odvisen od sodelovanja vsakega posameznika.

Deli novico: