LOGAR DANES PRI HRVAŠKEMU KOLEGU: Bosta potrdila tihi dogovor o ribolovu v Piranskem zalivu?

Svet

Minister za zunanje zadeve Anže Logar se bo v Zaprešiću na Hrvaškem danes srečal z zunanjim ministrom Hrvaške Gordanom Grlićem Radmanom in zunanjim ministrom Italije Luigijem Di Maiem. Srečanje bo potekalo v sklopu tristranskega sodelovanja v severnem Jadranu.

Ministri bodo na srečanju ocenili dosedanji potek sodelovanja in obravnavali konkretne predloge za nadaljnje sodelovanje v severnem Jadranu.

Prvo tristransko srečanje zunanjih ministrov je potekalo 19. decembra 2020 v Trstu. Temu je sledilo srečanje na Brdu pri Kranju 21. aprila 2021, na njem pa so ministri podpisali skupno izjavo o okrepljenem sodelovanju v severnem Jadranu. V izjavi so bila določena tri področja okrepljenega sodelovanja, in sicer povezljivost (delovno skupino vodi Slovenija), zaščita okolja (delovno skupino vodi Hrvaška) in modro gospodarstvo (delovno skupino vodi Italija).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .04. 2022 ob  13: 10
haha, sds radin še vedno ploska svojemu kapotu
ZigaZois |  04 .04. 2022 ob  08: 08
Leta 91 jim je pustil 1/2 Piranskega zaliva in mora zadevo zaključit. Mogoče jim bo v naslednjem mandatu dovolil, da polovijo še vse do Kopra, ker naši ribiči ne uspejo vse uničit, kot njihovi.