LMŠ IN SAB V ZDRUŽITEV Z GIBANJEM SVOBODA: Šarec na obrambno, Bratuškova na infrastrukturno ministrstvo?

Slovenija

Organi strank LMŠ in SAB so začeli postopke združevanja pod okrilje Gibanja Svoboda. Svet Stranke LMŠ je v četrtek sprejel sklep, da bo o pripojitvi LMŠ h Gibanju Svoboda odločal zbor članov stranke. Neuradno naj bi sklep o pridružitvi stranki Gibanje Svoboda v sredo sprejel tudi svet stranke SAB. Združitveni kongres je pričakovati jeseni.

Pobudo za pripojitev stranke LMŠ h Gibanju Svoboda je izvršni odbor LMŠ podprl že prejšnji teden, 12. maja. V četrtek pa je to odločitev potrdil še svet stranke.

Svet LMŠ je predsednika stranke Marjana Šarca pooblastil za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka. Postopek pripojitve bo s strani LMŠ vodil nekdanji vodja poslanske skupine Brane Golubović. Šarec je sicer kandidat za obrambnega ministra v Golobovi vladi.

Neuradno je sklep o pridružitvi k stranki Gibanje Svoboda v sredo sprejel tudi svet SAB. Predsednico SAB Alenko Bratušek, ki bo kandidatka za državno sekretarko in pozneje za ministrico za infrastrukturo, je svet stranke pooblastil za podpis dokumentov o združevanju, ki ga bo vodil generalni sekretar SAB Jernej Pavlič, poroča portal N1.

Postopke združevanja bo s strani Gibanja Svoboda vodil generalni sekretar Matej Arčon.

Odločitev o združevanju morajo potrditi še najvišji organi vseh treh strank, pri Gibanju Svoboda in SAB kongres stranke, pri LMŠ pa zbor članov. Organi posameznih strank bodo predvidoma v juniju, združitveni kongres pa je pričakovati pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .05. 2022 ob  14: 06
11
Golob si koplje grob.