LEŠKI SVETOVNI POKAL ZAKLJUČILA NA SEDMEM MESTU: Preostala slovenska predstavnika sta se poslovila v drugem krogu

Svet

Najboljša slovenska judoistka Andreja Leški je zadnji grand slam sezone v Tokiu v kategoriji do 63 kg končala na sedmem mestu. Metka Lobnik (do 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg) sta tekmovanje sklenila v drugem krogu.

Sedmopostavljena Leški, sicer evropska prvakinja iz Montpelliera, je morala v repešažu priznati premoč šesti nosilki, domačinki Megumi Horikawa, ki je po zaslugi dveh vazarijev slavila po 3:35 minute borbe.

Leški je posledično zasedla sedmo mesto. Za tretje se bosta pomerili Japonka Mizuki Takaki in Horikawa ter Nizozemka Joanne van Lieshout in Portugalka Barbara Timo. Slednja je slovensko predstavnico v boju za polfinale ugnala po dodatnem času in treh kaznih Leški zaradi neaktivnosti.

Pred tem je bila 26-letna svetovna podprvakinja iz Dohe ter deseta na lestvici krovne mednarodne judo zveze (IJF) v kategoriji do 63 kg v drugem krogu z vazarijem boljša od Gruzijke Eter Askilašvili, v tretjem pa z iponom od Kazahstanke Esmigul Kujulove.

V finalu se bosta pomerili domačinki, tretjepostavljena Miku Takaichi in presenetljivo 187. s svetovne lestvice Kirari Yamaguchi.

Preostala slovenska predstavnika sta se poslovila v drugem krogu. Metka Lobnik je ob tem dosegla zmago v prvem krogu, potem ko je bila z iponom po 1:25 minute boljša od Litovke Migle Julije Dudenaite. V drugem je bila z vazarijem boljša Japonka Mizuki Sugimura, ki je na lestvici IJF na 86. mestu oziroma 64 mest za Lobnik.

Dragič je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je 30-letnik naletel na izkušenega Brazilca Rafaela Silvo. Šest let starejši tekmec je bil z iponom boljši po 3:15 minute.

Že v soboto je slovenske barve na zadnjem grand slamu sezone branila Anka Pogačnik in se v kategoriji do 70 kg poslovila že po prvi borbi. Boljša je bila Španka Ai Tsunoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija