KRITIKA PAPEŽA: Pari, ki imajo hišne ljubljenčke namesto otrok, so sebični (ANKETA)

Svet

Papež Frančišek je v govoru o starševstvu med splošno avdienco v Vatikanu obžaloval, da hišni ljubljenčki včasih prevzemajo mesto otrok v družbi. Kritiziral je pare, ki nočejo imeti otrok, imajo pa dva psa ali dve mački, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prejšnji teden je papež ob objavi podatkov o upadanju rodnosti v Italiji dejal, da se država sooča z demografsko zimo. Država brez otrok trpi. Civilizacija je vse starejša, primanjkuje ji človečnosti, ker človek izgublja bogastvo starševstva, je v sredo opozoril Frančišek.

Pare brez otrok je označil za sebične, tiste, ki zaradi bioloških razlogov ne morejo imeti otrok, pa je pozval, naj razmislijo o posvojitvi. V svojem nagovoru je vseskozi poudarjal, naj se pari ne bojijo začetka starševstva. "Imeti otroka je veliko tveganje, vendar je večje tveganje zanikanje očetovstva in materinstva," je dejal.

Že leta 2014 je Frančišek za dnevnik Il Messaggero povedal, da je imeti hišne ljubljenčke namesto otrok še en fenomen kulturne degradacije in da so čustveni odnosi s hišnimi ljubljenčki lažji kot kompleksni odnosi med starši in otroki. V začetku letošnjega leta je prav tako kritiziral sodobno družbo, v kateri kariera in zaslužek za mnoge pomenita več kot gradnja družine.

Kakšno pa je vaše mnenje? Odgovorite v spodnji anketi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  06 .01. 2022 ob  20: 43
@Eho...psu zaupas?Mu vsak dan odpres vrata da gre sam malo na sprehod kamor mu pase?
Vrvica,par metrov okoli bloka in ga se kastrirat da ni problemov
solinar |  06 .01. 2022 ob  08: 21
Naj najprej dovoli imeti otroke svojim služabnikom.... A ja, sej jih že imajo, samo naskrivaj.
KošaMona |  05 .01. 2022 ob  23: 22
Kretenski zahojenec se bo neki javljal!! Dej drzi se unega križa kot pijanec plota in dej mir in nehaj podjebavat okoli.
Obala1 |  05 .01. 2022 ob  22: 34
12
No Papež Frančišek a kaj bomo rekli za tiste duhovnike ki imajo radi fantke in punčke? Mogoče pedofili. Ali tisti del cerkve ki je pral umazan denar in jemal ga ljudstvu? Mogoče lopovi. Kot ti religija pravi preden vržeš kamen pometi pred svojim pragom gnoj od osebe …na bruhanje mi gre od teh oseb ( religija je eno in je v redu, institucija je skorumpirana in pokvarjena )
Eho |  05 .01. 2022 ob  22: 23
Po moje ne gre zato, da so leni imeti otroke...problem je padec zaupanja, omejeno zaupanje, oziroma gre za čedalje globlje nezaupanje med novodobnimi partnerji...Svoja prava čustva lahko pokažejo le svojim mačkam in psom...Bolj kot udobno živimo, bolj smo ločeni od množice ljudi...ne velja samo za mlade, to počasi in vztrajno zajema celo nas stare...Svoja prava čustva znam pokazati samo svoji mački, ne predstavljam si več, da bi lahko ženski iskreno rekel, rad te imam, kaj šele, da bi imel otroke z njo...ustvarili smo družbo v kateri je ljudem vedno težje in težje drug drugemu pokazati osnovno naklonjenost...
vid |  05 .01. 2022 ob  21: 40
12
Kaj jim zmanjkuje otrok za zupnike da se na pse spravljajo?
Piero Panin |  05 .01. 2022 ob  21: 29
Vsak ima pravico do svojega misljenja,tudi ce verjame da je zemlja ravna je to se vedno njegova pravica.
Spostujmo se.
Valda je lazje imet psa al macko,otroka ne mores zapret na balkon ko bi hotu imet mir.Ma vse vec je ljudi ki so se malo na duhovni ravni zgubili,egoizem raztura
manemebasat |  05 .01. 2022 ob  19: 09
-1
Ali pa imas res IQ 60 oz si 12 let star.
manemebasat |  05 .01. 2022 ob  19: 03
-1
nicved, sem preprican ta te placujejo, da pises te kozlarije pod vsak komentar o cepivu in NWO. A te nic ne pece vest?
vseved |  05 .01. 2022 ob  18: 42
-6
nabasani, upam da ne boš imel otrok. To bi bilo preveč,celo za ta svet!
manemebasat |  05 .01. 2022 ob  18: 21
-4
Prekleta gnusoba kriminalska, po eni strani sodelujes pri genocidu s cepivi, po drugi pa hinavsko pravis, da naj imamo otroke. Nikoli nic dobrega od nobenega papeza. Crkni, govedo!