KRITIČNO STANJE LEVINJE V SRBIJI: Verjetno gre za žrtev tihotapljenja in nezakonite trgovine, preiskava je v teku (FOTO)

Svet

Majhna levinja, ki so jo našli v Srbiji, je še vedno v izjemno kritičnem stanju. Trenutno se za njeno življenje bori osebje živalskega vrta Palić. Žival trpi zaradi več zdravstvenih težav, vključno z zelo slabo krvno sliko, raznimi vnetji po telesu in dvema zlomoma. Poleg tega njen prebavni sistem ne deluje pravilno, kar povzroča dodatne skrbi.

Na njihovi Facebook strani je živalski vrt sporočil, da je levinja v zelo slabem stanju. Bila je dehidrirana, izčrpana in njeno življenje še vedno visi na nitki. Takoj po prihodu je bilo očitno, da ima hude zdravstvene težave, vključno s slabimi vrednostmi krvne slike, vnetji v telesu, in anemijo. Poleg tega je bila okužena s paraziti, pod repom pa je imela vneto rano.

Vendar pa to ni odvrnilo veterinarjev in drugih strokovnjakov, ki so se odločili, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi rešili to nesrečno žival. Takoj po izvedenem ultrazvoku, laboratorijskih preiskavah krvi in urina ter drugih testih so ji dali infuzijo, vitamine in različne vrste injekcij za moč, proti bolečinam in proti vnetju.

Mala lavica koja je primljena u četvrtak u lošem stanju, dehidrirana, slaba, mršava, već četvrti dan je kritično i...

Objavil/a Zoo Palić dne Ponedeljek, 25. september 2023

Sprva levinja ni pokazala interesa za hrano, kar je vzbudilo domnevo, da morda nikoli v svojem življenju ni jedla mesa. Po začetni terapiji pa je prijetno presenetila, saj je začela jesti meso. Kljub temu pa se zdi, da njen prebavni sistem ni sposoben pravilno prebaviti hrane, saj ni šla na blato. Ta situacija je izjemno nevarna, saj obstaja tveganje, da bi odpovedali drugi organi, kot so ledvice in jetra, so opozorili v živalskem vrtu.

Poleg vseh teh težav so tudi rentgenski posnetki pokazali hude poškodbe. Levinja ima zlomljeno stegnenico, na desni nogi pa delni zlom. Kljub nevarnosti anestezije so se odločili za operacijo zaradi težkih poškodb kosti. Levinja bo zdaj morala počivati v omejenem prostoru, da se kosti lahko zacelijo.

Levinjo so našli mimoidoči na poti v Subotico, nato pa so jo premestili v živalski vrt Palić. Divja mačka, ki bi morala živeti v svojem naravnem okolju, se je znašla daleč stran od doma, in kako je tja prišla, še vedno ni znano. Preiskava dogodka še vedno poteka, so sporočili iz Policijske uprave Subotica, poroča Telegraf.rs.

To ni prvi primer, da so v Srbiji našli divje velike mačke. Lani so nedaleč stran od Apatina opazili črnega panterja. Obstaja domneva, da so živali žrtve tihotapljenja in nezakonite trgovine, ki postaja vse pogostejša, kar vpliva na ekosistem in številne ogrožene živalske vrste. Povpraševanje po eksotičnih hišnih ljubljenčkih se je povečalo z razvojem medijev in interneta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  27 .09. 2023 ob  15: 59
Mogoče jo bo sprejela Meira?