KOT IZ VOHUNSKEGA FILMA: V nesreči umrla italijanska tajna agenta in nekdanji izraelski pripadnik varnostnih sil (FOTO)

Kronika

Med štirimi žrtvami nedeljske nesreče plovila na jezeru Maggiore na severu Italije sta bila dva italijanska obveščevalna agenta in nekdanji član izraelskih varnostnih sil, so sporočile pristojne oblasti. Četrta žrtev je bila soproga kapitana plovila.

Na 16-metrskem plovilu je bilo v nedeljo nekaj več kot 20 ljudi, Italijanov in tujih državljanov, ki so praznovali rojstni dan. Vreme se je nenadoma poslabšalo in nad jezerom se je razvila nevihta. Po besedah predsednika Lombardije Attilia Fontane se je plovilo prevrnilo zaradi vodne trombe.

Nesrečo je preživelo 19 ljudi, ki so bodisi sami odplavali do obale bodisi so jih iz vode rešili drugi čolni na območju. Umrli so štirje ljudje, med njimi dva Italijana, 62-letni moški in 53-letna ženska, ki sta oba delala za obveščevalno službo.

"Oba uslužbenca, ki sta pripadala obveščevalnemu oddelku, sta se udeleževala družabnega srečanja, namenjenega praznovanju rojstnega dne enega od udeležencev," so v ponedeljek sporočile italijanske oblasti.

Izraelsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je med žrtvami tudi nekdanji član njihovih varnostnih sil, star 50 let. Četrta žrtev je bila 50-letna Rusinja, soproga kapitana ladje.

Jezero Maggiore, ki leži v severnoitalijanskih regijah Piemont in Lombardija ter v Švici, je drugo največje italijansko jezero in priljubljena počitniška destinacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  30 .05. 2023 ob  12: 27
Čisto naključje, da umrejo samo tajni agentje. To zgodbo naj prodajo svizcu.