KOPRSKI POLICISTI POOSTRENO NAD KOLESARJE: 48 jih je "pihalo", to so najpogostejše kršitve

Kronika

V nacionalni preventivni akciji za večjo varnost kolesarjev med 17. in 30. majem so policisti ugotovili 1241 kršitev med kolesarji in 204 med vozniki motornih vozil, je policija navedla na spletni strani. Več poostrenih nadzorov so izvedli tudi policisti Policijske uprave (PU) Koper, enega od njih Policijska postaja Izola skupaj z Občinskim redarstvom Občine Izola na kolesarski stezi Žusterna–Izola (Parenzana).

V času akcije so policisti PU Koper izvedli številne aktivnosti, v katerih so ugotovili 59 kršitev v povezavi s kolesarstvom, izrekli so 46 opozoril, izdali 11 plačilnih nalogov in podali tri obdolžilne predloge. 48 kolesarjev so preizkusili z alkotestov, trem je alkotest pokazal nad 0,52 mg/l. Enemu kolesarju je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Med najpogosteje ugotovljenimi kršitvami kolesarjev so vožnja po neustrezni površini, vožnja brez luči, uporaba mobilnega telefona med vožnjo ter neuporaba zaščitne čelade.

V času izvajanja aktivnosti so se na celotnem območju PU Koper zgodile štiri prometne nesreče z udeležbo kolesarjev: dve prometni nesreči z materialno škodo ter dve z lažjimi telesnimi poškodbami. V obeh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami sta bila udeležena dva kolesarja (v enem primeru otrok), ki sta trčila v dva petletna otroka (pešca) in se po nesreči odpeljala s kraja, so sporočili s PU Koper.

Slovenski policisti so sicer skupno v 14-dnevnem nadzoru v 1020 primerih izrekli opozorila, 49 kolesarjev pa je vozilo pod vplivom alkohola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
damian |  04 .06. 2021 ob  10: 27
-1
ma dejte mir.....
pusti ljudi po mescih zaprti naj se sprostijo.... in malo popijejejo.....