KOPRSKI PARK IZBRAN ZA NAJBOLJŠEGA: Nagrajen na svetovnem arhitekturnem festivalu (VIDEO)

Koper

Mestni park ob Semedelski promenadi v Kopru si je prislužil še eno laskavo priznanje. Na nedavni podelitvi arhitekturnih nagrad 'World Architecture Festival Awards' je prejel nagrado v kategoriji krajinskih rešitev in ureditev 'Landscape - Nature Context'.

Tema letošnjega festivala je bila ponastavitev mesta, torej ozelenitev, zdravje in urbanizem. Koprski park je nagrado prejel v močni konkurenci krajinskih ureditev z vsega sveta.

Koper Central Park | Enota

The new intervention offers a uniform and attractive appearance, and with its intensive hinterland greenery, it drowns the heterogeneity of the surrounding built structures. architonic.com/20130226 Project by ENOTA Video © Miran Kambič #architonic #enotaarchitects #architecture #architecturelovers #park #publicspace #architecturedaily

Objavil/a Architonic dne Sreda, 24. november 2021

Priljubljen park ob Semedelski promenadi so zasnovali v ljubljanskem arhitekturnem biroju Enota. V Kopru so ga odprli leta 2018, od svojega nastanka do danes pa je prejel že kar nekaj laskavih nazivov in priznanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  21 .12. 2021 ob  15: 59
Verjetno je ta park na slikah fantastičen, a izvedba je bila grozljiva, spomnim se prevrnjenih dreves, namočeno zemljo, ko so polagali travo... žal so s predvolilnim hitenjem naredili eno veliko skropucalo. Po Popovičevo, samo da se v pravem trenutku sveti.
Piero Panin |  21 .12. 2021 ob  15: 29
Poleti isces senco,glih palma more bit
Pompjer |  21 .12. 2021 ob  14: 23
Nikoli mi ni bilo jasno kaj vidijo na tem "parku". Sej verjamem da je umetniško lep ampak za uporabnike je tako neuporaben. Od klopc brez naslonjala do unih betonskih tribun ki se lahko uporabljajo samo maja meseca čez dan, do peš potk, ki se kar nekje na pol končajo in ni ravne površine ampak moreš skakat kot koza po unih ploščicah... povrh vsega nikjer ni neke zbirne ploščadi, nekega centra teh potk, da bi lahko izpeljeval kakšne dogodke, glasbene koncerte, street art, gledališke igre ali pač neki da popestri dogajnje. Sej je lepa pridobitev ampak kot vse kar je blo pod popotom je tudi to kar neki - na hitro, ne kvalitetno in ne dodelano. Samo da je pesek v oči do volitev.
Milan48 |  21 .12. 2021 ob  13: 04
-3
Da, prejšnji župan je imel vizijo!