KOPRSKI MESTNI SVETNIKI DANES O BRŽANOVEM PREDLOGU: To je predviden datum referenduma

Koper

V Pretorski palači se bo danes ob 16. uri pričela 23. seja Občinskega sveta Mestne občine Koper. Med točkami dnevnega reda bo največ pozornosti zagotovo požel predlog sklepa o razpisu naknadnega referenduma o odloku o veljavnosti prostorskih aktov na delu območja Urbano središče Barka. Potem ko je v začetku julija mestni svetnik Boris Popovič županu Aleš Bržanu predal pobudo za razpis referenduma, se je Bržan odločil, da bo referendum za ureditev območja Za Barko predlog za razpis podal kar sam.

Nekdanji župan Kopra Boris Popovič je za vsebinsko enako pobudo, in sicer občinski prostorski načrt za ureditev Centralnega parka Koper, že zbral dovolj podpisov za razpis referenduma. Svojo novo pobudo tako utemeljuje z dejstvom, da je del območja Urbanega središča Barka tudi območje neuresničenega občinskega prostorskega načrta za ureditev Centralnega parka Koper. Do referenduma za to območje sicer ni prišlo zaradi odločitve ustavnega sodišča. Bržan pa se je 8. julija odločil, da predlog za razpis referenduma poda kar sam in s tem omogoči izvedbo postopka brez vnovičnega zbiranja podpisov.

Po Bržanovem predlogu bi referendum potekal v nedeljo, 10. oktobra 2021, na celotnem območju Mestne občine Koper. Referendum bi razpisali 1. septembra, ko bi začeli tudi teči roki za opravila, ki so potrebna za njegovo izvedbo.

Če bo predlog sprejet, bodo občani in občanke odgovarjali na naslednje vprašanje: "Ali ste za to, da se uveljavi Odlok o veljavnosti prostorskih aktov na delu območja Urbano središče Barka, ki ga je sprejel Občinski svet Mestne občine Koper dne 23. junija 2021?"

Aleš Bržan in Boris Popovič

O županovem predlogu bodo danes na 23. seji odločali mestni svetniki. Slednjim Bržan sicer predlaga, da ga sprejmejo.

Na dnevnem redu današnje občinske seje je sicer več točk, med katerimi denimo predlog odloka o rebalansu proračuna Mestne občine Koper za leto 2021, predlog odloka o ustanovitvi javnega lekarniškega zavoda Obalne lekarne Koper, predlog sklepa o preoblikovanju družbe Bonifika, predlog sklepa o potrditvi sporazuma med Mestno občino Koper in Občino Ankaran o ureditvi izvajanja skupnih gospodarskih javnih služb in druge.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  22 .07. 2021 ob  21: 28
15
Bržan je lahko osel, to je pridna istrska žival. Popovič je bolj pantagana.
Cazzimperio  |  22 .07. 2021 ob  20: 10
-2
Jelinčič
alfa |  22 .07. 2021 ob  19: 52
pojdi ti
Ištrijan |  22 .07. 2021 ob  17: 46
-4
Kdo so kandidati za naslesnjega župana? Poleg teh dveh oslov na zgornji sliki.......