KOPRSKI KRIMINALISTI ZASEGLI PRIDELEK: Odkrili 156 sadik konoplje, še 71 se jih je sušilo (FOTO)

Kronika

Koprski kriminalisti so 5. septembra na podlagi odredbe sodišča v Kopru, ki je bila izdana na podlagi Evropskega preiskovalnega naloga pristojnih italijanskih pravosodnih organov, izvedli hišni preiskavi na območju Divače in Postojne.

Hišni preiskavi sta bili izvedeni zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta 32- in 44-letna državljana Slovenije na območju Italije v začetku tega leta izvršila več kaznivih dejanj v povezavi z drogo.

V hišni preiskavi pri 44-letni osumljencu z območja Divače so kriminalisti našli približno 10 kg prepovedane droge konoplje ter prostor za hidroponično gojenje konoplje, v katerem je bilo posajenih 156 manjših sadik konoplje in 71 sadik konoplje, ki so se sušile. Zoper osumljenega moškega sledi kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen v trajanju od enega do desetih let in denarna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  12 .09. 2022 ob  17: 41
-1
Hotu je dobro..da bi ljudje spoznali resnico,da bi tisti ki hodijo v solo zvecer lazje zaspali,da bi nekomu olajsal bolecine v hrbtu.
Nisi placal elektrike sigurno,placaj elektriko drugic.
Meu bos cajt mozgat kaj bi vse lahko naredu pa nisi