KOPRSKI KRIMINALISTI PRIJELI TRI GOLJUFE: Javljali so se na oglase za prodajo vozil in z zvijačo prišli do več 100.000 evrov

Kronika

Koprski kriminalisti so zaključil večmesečno zahtevno policijsko preiskavo več kaznivih dejanj goljufije. Pri preiskavi so sodelovali z italijanskimi kolegi in razkrinkali osumljence, ki so izvajali različne goljufije. Žrtve so oškodovali za več 100.000 evrov. 

Z zbiranjem obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da so se najmanj trije osumljenci, eden z območja Slovenije (star 40 let) in dva z območja Italije (stara 52 in 31 let), združili z namenom, da bi goljufali.

To so počeli na različne načine, tudi tako, da so se javljali na zasebne oglase za prodajo dražjih motornih vozil in tako navezali stike z več osebami iz Slovenije.

V nadaljevanju so storilci te osebe, z namenom protipravne pridobitve premoženjske koristi, z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin, točneje pod pretvezo domnevne želje po medsebojnem poslovnem sodelovanju, z obljubami o določenih koristih in namero za menjavo denarja - bankovcev večjih vrednosti z bankovci manjših vrednost - spravili v zmoto in jih s tem zapeljali.

Osebe so jim namreč na škodo svojega premoženja na območju Italije izročile denar v obliki gotovine v velikih zneskih, katerega pa kljub večkratnim obljubam osumljenci niso zamenjali niti ga oškodovancem niso vrnili.

S kaznivimi dejanji so jih storilci oškodovali za več 100.000 evrov. Za takšna kazniva dejanja goljufije je zagrožena kazen do 8 let zapora. Policijska uprava Koper nadaljuje zbiranje obvestil in dokazov glede drugih podobnih kaznivih dejanj, kot tudi z odkrivanjem morebitnih dodatnih goljufij oz. storilcev ter oškodovancev.

Koprski kriminalisti občane pozivajo k skrbnem samozaščitnemu ravnanju ob morebitnih stikih z neznanimi osebami, ki bi izkazovale namere za medsebojno sodelovanje podobno opisanemu, v izogib oškodovanju s tovrstnimi kaznivimi dejanji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija