KOPRSKA OBČINA OPRAVILA POPRAVNI IZPIT: Uredila področje podeljevanja zdravstvenih koncesij

Koper

Računsko sodišče je kot zadovoljivega ocenilo popravljalni ukrep, ki ga je Mestna občina Koper izvedla v odzivu na negativno mnenje o pravilnosti poslovanja občine, so sporočili iz računskega sodišča. Šlo je za nepravilnost na področju podeljevanja koncesij za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v letu 2018.

Računsko sodišče je namreč v revizijskem poročilu ugotovilo, da občina od nobenega izmed pregledanih koncesionarjev, ki opravljajo zdravstveno dejavnost na podlagi koncesijske odločbe in koncesijske pogodbe, ki je bila sklenjena pred uveljavitvijo novele zakona o zdravstveni dejavnosti, ni niti pridobila niti zahtevala dokazil o uskladitvi izvajanja dejavnosti z določbami zakona, ki opredeljujejo ustrezno število usposobljenih zdravstvenih delavcev, obveznost sklenitve pogodbe z javnim zdravstvenim zavodom o obsegu in vrstah sodelovanja ter obveznost ureditve zavarovanja odgovornosti za zdravnike.

Občina je odzivno poročilo računskemu sodišču predložila v predpisanem roku. V njem je navedla, da je vse koncesionarje pozvala k dostavi dokazil o uskladitvi izvajanja dejavnosti z omenjenimi zakonskimi določbami. Priložila je tudi preglednico, iz katere izhaja, da je občina za vse koncesionarje zbrala ustrezna dokazila, so še zapisali na računskem sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija