KOPRČANKA OSVOJILA BRONASTO ODLIČJE: "Še posebej sem vesela, če zmagam z lepo tehniko"

Koper

Judoistka Andreja Leški je na grand slamu v Ulan Batorju v Mongoliji osvojila bronasto odličje v kategoriji do 63 kg. Čehinjo Renato Zachovovo je premagala po 4:11 minute podaljška in po uspehu v Linzu pred mesecem dni še drugič premagala isto tekmico.

Svetovna podprvakinja iz ljubljanskega Bežigrada je obvladovala borbo za bronasto odličje in narekovala ritem. A v judu so vedno možna presenečenja, kar je minuto pred koncem rednega dela dokazala Zachova z nevarnim protinapadom, kjer je Slovenka spretno, a le s težavo preprečila poraz.

Le pol minute kasneje je bila zelo nevarna tudi Andreja Leški. Tudi v podaljšku je Koprčanka "na začasnem delu v Ljubljani" bila aktivnejša, najbližje točki med številnimi poskusi pa je bila po treh minutah borbe in pol, ko je v eni od akcij nenadno spremenila smer napada. Po več kot štirih dodatnih minutah je borbo odločila z enim najpogosteje uporabljenih metov v judu seoi-nage.

Po metu je bila slovenska tekmovalka izjemno vesela: "Zmaga same po sebi sem tako ali tako vedno vesela. Še posebej pa sem vesela, če zmagam z lepo tehniko in vrežem tekmico za ipon, kar se je zgodilo danes. In prav zaradi tega sem bila tik po tekmi res presrečna."

Dopoldan je slovenska šampionka kot postavljena judoistka preskočila prvi krog, v drugem pa dosegla peto zmago v sedmem dvoboju z neugodno Avstrijko Magdaleno Krssakovo, evropsko podprvakinjo leta 2020. Nato je 26-letno Koprčanko presenetila vrstnica iz Izraela Inbal Shemesh in Andreja Leški je morala v repesaž, kjer je po polovici dvoboja vrgla Korejko Chaewon Shin in si priborila borbo za kolajno.

"Tudi ob ostalih zmagah sem zaključila z iponom. To vedno iščem, to je moj cilj. Izraelka v četrtfinalu pa je presenetila mene in mi vrnila za poraz na SP. Naj ji bo," je tudi s šalo na koncu druge dvoboje opisala današnja junakinja slovenskega tabora. "Nikakor pa ni bilo lahko. Tukaj smo dva dni, utrujena sem po dolgi poti in imela sem težave s prilagoditvijo na časovno razliko. Danes sem sicer spala, nisem pa bila popolnoma sveža."

Svežino si bo Andreja Leški skušala nabrati v prihodnjih dneh, ko bo prosta. "Po svetovnem prvenstvu je bilo s tekmovanji res naporno. Danes se je dobro izšlo še na prvi tekmi drugega cikla kvalifikacij za olimpijske igre v Parizu in mislim, da sem si malo odmora zaslužila. Hvala bogu, da sem opravila vse študijske obveznosti in bo ta čas res lahko namenjen le počitku."

V velikem finalu je bila dvakratna azijska prvakinja Japonka Nami Nabekura boljša od Madžarke Szofi Ozbas, letos bronaste na SP v Dohi. Met ji je uspel prav v zadnji sekundi dvoboja. Drugo bronasto kolajno je osvojila Izraelka Gili Sharir.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija