KOPRČANI KLONILI PROTI DRŽAVNIM PRVAKOM: Ostajajo na 10. mestu

Koper

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 7. krogu lige NLB premagali Koper z 29:23 (16:12).

Državni prvaki iz Velenja so v prvem sobotnem obračunu 7. kroga državnega prvenstva po zaspanem začetku že ob koncu prvega polčasa strli goste z Obale in vpisali peto zmago v tem tekmovanju. S tem so napredovali na tretje mesto lestvice, medtem ko so Koprčani začasno ostali na desetem.

Dvoboj v Rdeči dvorani se je sicer za goste začel zelo dobro, saj so hitro povedli s 4:1, prednost treh zadetkov pa so imeli nazadnje v 17. minuti, ko je bilo po zadetku Žige Smolnika s sedmih metrov na semaforju 11:8. Nato pa so še pred odmorom domači stopili na plin in z delnim izidom 8:1 na odmor odšli s prednostjo štirih zadetkov (16:12).

V drugem polčasu so domači ves čas ohranjali prednost štirih, petih zadetkov. Koprčani se, kljub temu, da so domači še naprej zapravljali sedemmetrovke, na več kot tri gole zaostanka niso več mogli približati in dve točki sta po zanesljivih zadnjih minutah ostali v Velenju.

Najboljši strelec pri domačih je bil Kenan Pajt s sedmimi goli, od tega jih je šest dosegel v prvih 16 minutah. Šest jih je dodal Ibrahim Haseljić. Pri gostih je bil po zaslugi uspešnega izvajanja najstrožjih kazni, izkoristil je vse tri poskuse, najbolj učinkovit Tine Poklar s petimi goli.

Velenjčani bodo v 8. krogu naslednjo soboto gostovali pri Jeruzalemu iz Ormoža, Koprčane pa isti dan čaka domači dvoboj proti Dobovi.

* Rdeča dvorana, gledalcev 300, sodnika: Backović, Palačković.
* Gorenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 6, Tajnik 2, Pajt 7 (3), Velić, Starc, Miklavčič 1, Drobež, Sokolič 5, Verdinek 2, Šiško, Grmšek 1, Slatinek-Jovičič 1, Predović 1, Kavčič 3.
* Koper: Jelovčan, Logar, Špruk 1, Žagar 1, Pavlović 3, Furlan, Poklar 5 (3), Konjević 1, Moljk 2, Vujović 2, Smolnik 2 (2), Muminović, Sanabor 3, Makuc 2, Kete 1.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (3), Koper 7 (5).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Koper 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija