KOPER ZA ZELENO MIZO S 3:0 PREMAGAL ROGAŠKO: V klubu prepričani, da gre za evidentno kršenje pravilnikov s strani predstavnikov zveze

Koper

Vodja tekmovanj Nogometne zveze Slovenije Danijel Žalik je v skladu s tekmovalnim pravilnikom sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško registrira z izidom 3:0 za domačine iz Kopra, so sporočili iz NZS.

Sklep vodje tekmovanj NZS: “Tekma 6. kroga Prve Lige Telemach Koper - Rogaška, se registrira po uradni dolžnosti s 3:0 za Koper.”

Posted by FC Koper on Petak, 1. septembar 2023.

Tekma 6. kroga s Koprom na Bonifiki bi morala biti v soboto, vendar so jo odpovedali. Ekipa Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, kateri je v veljavi od začetka letošnje sezone. Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev.

"Vse odločitve, ki jih je NZS sprejela v primeru Rogaške izhajajo iz veljavnih pravilnikov NZS, naloga NZS pa je, da v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet pripravi čim bolj učinkovite pravilnike, ter s tem razvija slovenski klubski nogomet," so poudarili na NZS.

Ob tem so pojasnili, da je namen pravila o vključevanju mladih igralcev zagotoviti mladim, perspektivnim nogometašem boljši razvoj in večjo konkurenčnost, s čimer posledično razvijajo tako slovenski klubski kot reprezentančni nogomet.

NZS je pravilo sprejela v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet. "Odgovornost vsakega kluba v kateremkoli tekmovanju je, da v skladu s tekmovalnim pravilnikom in propozicijami tekmovanja, v katerem nastopa, na zapisnik tekme vnese igralce, ki imajo pravico nastopa. Statusi igralcev v nogometnem informacijskem sistemu Regista so jasno označeni in klubski administratorji imajo jasen vpogled v to, ali igralci izpolnjujejo zahteve U21 ali AAT igralci," so še pojasnili.

Spoštovani, kot smo že napovedali, pošiljamo še uradni odziv in stališče Nogometnega kluba Rogaška glede neodigrane...

Posted by NK ROGAŠKA on Nedjelja, 27. avgust 2023.

Predstavniki nogometnega kluba Rogaške so v izjavi, objavljeni na Facebooku, v začetku tedna zagrozili z bojkotom naslednje tekme državnega prvenstva proti Radomljam, v primeru, da NZS ne bo ponovila tekme s Koprom. Po mnenju Rogaške je v njihovem primeru šlo za "evidentno kršenje pravilnikov s strani predstavnikov zveze".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija