Konec tedna v Gorici tradicionalni Andrejev sejem

Goriška

Prihajajoči konec tedna bo Andrejev sejem ponovno poživil mestno jedro stare Gorice. Med soboto in ponedeljkom  –  od 30. novembra do 2. decembra – bo trge in ulice preplavilo 250 stojnic ter 87 vrtiljakov, slednji bodo v mestu ostali še teden dlje, do 8. decembra.

Andrejev sejem na Goriškem tradicionalno pomeni uvod v božično-novoletna praznovanja. Godu sv. Andreja, ki ga praznujemo 30. novembra, sledi 31 dni praznično obarvanega decembra. Božične lučke, vonj po mandolatu, fritellah s čokolado in ostalih sladkih dobrotah ter možnost zabave na vrtiljakih v Gorico vsako leto zvabijo številne obiskovalce tako iz Italije kot tudi Slovenije. 

Novost letošnjega sejma je, da bo ta zaradi nekaterih obnovitvenih del v Gorici potekal tudi na območju bivše tržnice na debelo v Ulici Boccaccio.

Po dobrih izkušnjah s prireditve Okusi na meji bodo na območju omenjene tržnice organizatorji namenili svoj prostor predvsem ljubiteljem kakovostne rujne kapljice, s čimer letos organizatorji širijo spekter ponudbe na tem prvem predbožičnim sejmu v okolici.

Tudi letos bo zeblo

Skoraj tradicionalno Andrejev sejem ali Karočke, kot sejmu radi rečejo domačini, spremlja tudi mraz. Nič drugače ne bo letos, meteorologi namreč napovedujejo temperature le nekoliko višje od ledišča. To bo prišlo še posebej prav prodajalcem šalov, rokavic in kap, ki bodo na račun mrzlega vremena prav gotovo prodali kak izdelek več.

Deli novico: