KLJUB DOBREM PRVEM POLČASU JIM NI USPELO: Koprski rokometaši poraženi na domačem igrišču (FOTO)

Koper

Rokometaši Rika Ribnice so v 2. krogu lige NLB v gosteh premagali Koper s 30:25 (13:16).

V Kopru sta se srečali ekipi, ki sta različno začeli novo prvenstvo. Ribničani so v prvem krogu zabeležili najvišjo zmago med vsemi, Koprčani pa so izgubili na Kodeljevem.

Že v Ljubljani so Koprčani dobili prvi polčas, podobno je bilo tudi tokrat, spet pa prednosti, v prvem polčasu so vodili že za pet golov, niso znali zadržati. Na začetku drugega dela, ko so gosti zaigrali boljše v obrambi, so začeli delati napake, zgrešili nekaj zicerjev, kar so Ribničani znali kaznovati.

Prvi polčas so domači dobili s 16:13, predvsem so se od tekmecev boljše znašli, ko so imeli številčno premoč. Malo pred zvokom sirene so celo vodili s 16:11, ko je protinapad zaključil Bor Breznikar.

Prav mladi desnokrilni igralec pa je eden največjih krivcev, da se je na začetku drugega dela tehtnica začela nagibati na stran gostujočih igralcev. Zgrešil je dva udarca, ki bi ju moral zadeti, žoge in Ribnica je kar naenkrat vodila za tri gole, največ zaslug za to je imel vratar Sandro Meštrić (na koncu je zbral 14 obramb).

Ko so domači prek Žige Smolnika zapravili še sedemmetrovko in ko je na drugi strani Marin Buneta zadel za 25:21, je bilo jasno, da se bi moral zgoditi čudež, da bi točki ostali doma.

V naslednjem krogu bo Ribnica gostila Jeruzalem Ormož, Koper pa bo gostoval pri Celju Pivovarni Laško.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 200, sodnika: Ocvirk, Štrigl.
* Koper: Jelovčan, Logar, Morato, Špruk 1 (1), Žagar 4, Pavlović 4 (1), Poklar 3, Konjević, Makovec, Moljk 2 (1), Vujović, Smolnik 2, Muminović, Sanabor, Makuc 7, Kete, Breznikar 2.
* Riko Ribnica: Glavan, Klarič, Levstek, Begić Zbačnik, Šolaja 1, Bogdanović 5, Ljevar, Gorenc, Žagar 4, Ranisavljević, Miličević 4, Meštrić, B. Nosan 2, Cimerman, Đekić, Simić 1, Pucelj 7, M. Nosan, Buneta 6 (1).
* Sedemmetrovke: Koper 5 (3), Riko Ribnica 5 (5).
* Izključitve: Koper 8 minut, Riko Ribnica 12 minut.
* Rdeči kartoni: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija