KLIC NA POMOČ IZ KOPRSKE VASI: Zaklenil jih je v hišo, odprl plinsko jeklenko in grozil, da jih bo "pognal v zrak"

Kronika

Včeraj ob 10.44 je koprske policiste poklicala občanka in prijavila glasno prepiranje in razbijanje v vasi v okolici Kopra. Zatem so policisti prejeli še dodatno obvestilo, da je 35-letnik vzel plinsko jeklenko in se zaprl v hišo. 

Fotografija je simbolična.

Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. 35-letnik je bil zaklenjen v hišo, v kateri se je nahajalo več oseb in je grozil, da jo bo s plinom razstrelil. Prerezal je gumijasto cev 10 kilogramske plinske jeklenke, na kateri je odprl ventil in z njo hodil po objektu, v katerem se je nabrala večja količina plina butan. Policisti so zato poklicali pogajalca in Specialno enoto policije

Storilec je prav tako grozil s skokom z balkona, a mu je to preprečil družinski član, ki ga je zadržal. Policisti so zatem vstopili v stanovanje in storilca prijeli.

V postopku je 35-letni moški nadaljeval z grožnjami in se upiral, zato so policisti uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Med prevozom z intervencijskim vozilom je poškodoval notranjost vozila, ko pa so policisti vrata vozila odprli, jim je grozil in jih brcal. Na kraj so poklicali tudi dežurnega zdravnika, ki je zanj odredil hospitalizacijo. Zdravstveno osebje ga je ob policijski asistenci odpeljalo v bolnišnično oskrbo. 

Gasilci JZ GB Koper so zavarovali plinsko jeklenko ter prezračili prostore. 

Policisti so z zbiranjem obvestil ter ugotovljenimi dejstvi in okoliščinami zaznali utemeljene razloge za sum storitve več kaznivih dejanj, med njimi povzročitve splošne nevarnosti in poškodovanja tuje stvari, o čemer so obvestili okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je za osumljenega odredila strokovni pregled. 

Ker je grozil policistom in jih brcal, bo zoper 35-letnega moškega podana še kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in za kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Poleg tega so policisti osumljencu izrekli ukrep prepoved približevanja ožjim družinskim članom in stanovanjski hiši v okolici Kopra.Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  15 .07. 2023 ob  20: 26
ste ga mogli notri pustit samega pa naj uživa v samorastrelitvi
Kaj te briga  |  13 .07. 2023 ob  18: 40
Grintovec, vas kjer je bilo pred 41 timi leti pobitih pet ljudi!
Prognostik |  13 .07. 2023 ob  18: 35
Ma pusti budalu...