KDO JE VOZIL IN KDO STA BILA DRUGA DVA MOTORISTA? 31-letnik umrl takoj, poškodovan 21-letnik s kraja odšel peš, vsi brez čelad

Kronika

Policisti Policijske uprave Ljubljana še vedno preiskujejo okoliščine prometne nesreče, ki se je nekaj pred 3. uro zjutraj zgodila v kraju Orehovica. Znano je, da sta bila na motorju dva moška, po padcu pa je 31-letnik umrl na kraju nesreče, 21-letnik pa je huje poškodovan. Še vedno ni znano, kdo je vozil motor. Med vožnjo nista uporabljala čelad.

[gallery id='83']

Fotografije so simbolične.

Po prvih ugotovitvah sta se moška na motorju peljala po regionalni cesti iz Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla in drsela po vozišču ter nato trčila v nasip ob cesti.

Po padcu je 31-letnik umrl na kraju nesreče, 21-letnik, ki je bil huje poškodovan, pa je s kraja nesreče odšel peš in so ga kmalu izsledili v okolici ter ga z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila. "Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade," so navedli pri PU Ljubljana.

Ob tem so pojasnili še, da je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju poskušal ustaviti. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad oz. omenjena ponesrečena motorista.

Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je nato z vožnjo nadaljeval ter v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Policija doslej osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, še ni izsledila.

Kraj nesreče sta si ogledali tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta od Zagorja proti Trojanam zaprta vse do 11.30.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija