KAKO POTEKAJO DELA 'SMRTNO' NEVARNE POTI? Sprehajalna pot naj bi bila že sanirana (FOTO)

Piran

Sanacija klifa in sprehajalne poti med Piranom in Fieso, ki so jo začeli junija, poteka po terminskem načrtu, so sporočili s piranske občine.

Fotografije sanacije, ki so nastale danes. 

Sprehajalna pot je že sanirana, začeli so s sanacijo razgledne ploščadi ter odstranjevanjem previsnih kosov peščenjaka. Slednje izvajajo plezalci, ki odstranjujejo tanjše plasti peščenjaka z električnimi udarnimi kladivi ter debelejše s tehniko lomljenja z ekspanzijskim sredstvom, ki se vbrizga v namensko izdelane odprtine.

Dela, za katera bo Občina Piran odštela 133 tisoč evrov (brez DDV), bodo potekala do konca meseca. V tem času bo dostop do sprehajalne poti zaradi odstranjevanja kamenja in skal ter posledične smrtne nevarnosti zaprt.

Občina Piran se je lotila sanacije klifa zaradi intenzivnega preperevanja ter nepredvidljivega padanja kamenja, ki je tako veliko in pada s takšne višine, da lahko skoraj vsak dogodek ogrozi človeško življenje – naj gre za sprehajalce na poti ali kopalce na plaži pod klifom. Po sanaciji bo klif sicer varnejši, a še vedno ne popolnoma zaradi naravnih erozijskih pojavov, dodajajo na občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija