KORAK K SANACIJI POTI MED PIRANOM IN FIESO: Občina išče izvajalca del

Piran

Glede sanacije sprehajalne poti med Piranom in Fieso, ki je zaradi nevarnosti krušenja kamnov že dlje časa zaprta, se vendarle premika. Piranska občina je namreč ta teden objavila javni razpis za izbor izvajalca. Odpiranje ponudb bo v začetku junija, čemur bosta sledila sklenitev pogodbe z najugodnejšim izvajalcem in začetek del.

Sanacija bo obsegala čiščenje brežine klifa z odstranjevanjem previsnih in nevarnih kosov peščenjaka ter vzdrževalna dela na sprehajalni poti in razgledni ploščadi. Sanacija poti in razgledne točke se bo izvajala z materiali, ki so enaki sedanjim in po možnosti z že obstoječimi kamni oziroma bloki iz lokalnega peščenjaka, so zapisali na občini.

Odpiranje ponudb bo predvidoma 3. junija, čemur bo sledila sklenitev pogodbe z najugodnejšim ponudnikom, ki bo moral začeti z deli v najkrajšem možnem času. Dela bodo predvidoma trajala 30 dni. Med izvajanjem del bo sprehajalna pot za obiskovalce zaprta.

Kot so spomnili na občini, so 840 metrov dolgo sprehajalno pot po zadnjem obilnem februarskem deževju in posledično močnem krušenju številnih kamnov in skal na zahtevo civilne zaščite zaprla, dostop do poti z obeh strani pa fizično pregradila.

Klif je zaradi vsebnosti glinovca in meljevca namreč zelo občutljiv na meteorne in druge vremenske vplive. Zaradi slednjih prihaja do intenzivnega preperevanja ter nepredvidljivega padanja kamenja, ki je tako veliko in pada s takšne višine, da lahko skoraj vsak dogodek ogrozi človeško življenje, so še opozorili na Občini Piran.

Celotna investicija v sanacijo omenjene poti je sicer ocenjena na od 1,5 milijona do dva milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
round3r |  27 .05. 2019 ob  10: 28
Rajši pustite ahahhaha v Piranskem ritmu naj se samo podere.....ne razumem kam gre ves ta denar....ker v infrastrukturo ne gre nič