KAJ STORITI, ČE OTROK V ŠOLI NIMA PRIJATELJEV? In nasveti o tem, česa ne smete narediti

Trendi

Prav vsi potrebujemo prijatelje in otroci seveda niso izjema. Sklepanje in ohranjanje prijateljstev je ključni sestavni del otrokovega odraščanja ter njegovega čustvenega in socialnega razvoja. Nikakor pa ni preprosto in otroška prijateljstva je treba jemati resno. Če veste ali imate občutek, da vaš otrok v šoli nima prijateljev, lahko na primer organizirate druženja doma z drugimi otroki ali ga spodbudite, da se udeleži obšolskih dejavnosti. 

Psihologinja dr. Clare Daly meni, da nikoli ne smete poklicati v šolo in prositi, naj se vašega otroka preseli v drug razred, ker ni v razredu s svojim najboljšim prijateljem. Če sta res tesna prijatelja, bo njun odnos preživel tudi zunaj učilnice. Tako bo vaš otrok imel odnose tudi z drugimi otroki, ki se bodo sčasoma lahko razvili v nova prijateljstva. Pravzaprav je to odlična priložnost, da se otrok začne pogovarjati in družiti z drugimi vrstniki.

Dr. Daly obenem svetuje, da ne skrbite, če prijatelj vašega otroka sklene nova prijateljstva. Otroku je lahko zelo težko, da je njegov najboljši prijatelj poleti našel nove prijatelje in se morda počuti prezrtega. Spodbujajte svojega otroka, da ustvari krog prijateljev, namesto da se omeji le na enega.

Otroci se lahko pogosto razburjajo, če vidijo svoje prijatelje, ki se družijo z novimi prijatelji. "Pomembno je tudi razumeti, da če vaš otrok reče, da ga nihče nima rad ali da on nikogar nima rad, to lahko izhaja iz občutka negotovosti," pojasni dr. Daly.

Psihologinja predlaga, da na primer organizirate druženja doma z drugimi otroki ali spodbudite otroka, da se udeleži obšolskih dejavnosti. Poleg tega, da bo otrok srečnejši in bolj izpolnjen, mu bo nova aktivnost dala priložnost, da spozna vrstnike s podobnimi interesi in načini razmišljanja, kar je spet odlična podlaga za nova prijateljstva, piše The Sun.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija