KAJ SE DOGAJA NA TIRIH? Vrstijo se incidenti in nesreče; danes vlak oplazil moškega

Kronika

Blizu železniške postaje Kranj je po prvih podatkih policije nekaj pred 7. uro potniški vlak, ki je peljal iz Ljubljane proti Jesenicam, oplazil moškega, ki je hodil ob tirih. Moški je lažje poškodovan in so ga po nudenju prve pomoči odpeljali v bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Železniški promet je bil oviran do 8. ure.

Do nesreče je prišlo, ker se moški ni odzival na znake strojevodje, so še sporočili s policije. Poleg zdravstvenega osebja, ki je moškemu nudilo prvo pomoč, in policistov so bili na kraju tudi gasilci.

Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka ter vodijo postopek. Železniški promet na relaciji Kranj-Ljubljana je bil v času obravnave ustavljen oziroma oviran do okoli 8. ure.

V preteklih dneh je prišlo do dveh incidentov potniških vlakov pri nas. Spomnimo, v soboto je okoli 100 potnikov, ki so z vlakom potovali iz Maribora proti Ljubljani, za več ur obtičalo brez elektrike in ogrevanja. Z dvema postankoma so potniki za pot potrebovali skoraj osem ur, vmes pa več ur čakali na mrzlem vlaku pri minus 14 stopinjah Celzija.

Podobno v nedeljo na poti iz Ljubljane do Sežane, ko se je vlak zaradi okvare zavor ustavil med Borovnico in Logatcem. Potniki so na mrazu čakali pet ur, drugega prevoza jim niso omogočili, prav tako pa niso dobili informacij o tem, kaj se dogaja.

Decembra pa tragična nesreča, v kateri sta življenje izgubila dva delavca Slovenskih železnic. Vodstvo je pred dnevi pojasnilo, da je bil vzrok za nesrečo izključno človeški faktor

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija