KAJ BOMO LAHKO SPLOH ŠE GLEDALI NA TV SLOVENIJA? Ukinili naj bi več oddaj, spremembe tudi za Dnevnik

Slovenija

Programski svet RTV Slovenija se bo danes osredotočil na osnutek programsko-produkcijskega načrta za leto 2022 in na izhodišča finančnega načrta za leto 2022. Po mnenju predsednika sveta Cirila Baškoviča pa bodo zagotovo govorili tudi o nedavnem odstopu Manice Janežič Ambrožič z mesta odgovorne urednice informativnega programa na TV Slovenija.

Manica Janežič Ambrožič se je za odstop po pojasnilu javnega zavoda odločila, ker se ne strinja s predlaganimi spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program Televizije Slovenija (TVS) za prihodnje leto. Vendar pa so na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) zapisali, da so manjše spremembe načrta nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj.

S prihodnjim letom naj bi tako po poročanju Dela ukinili Poročila ob 8.00, ob 9.00 in ob 10.00, Dnevnikov izbor, Politično s Tanjo Gobec, Pogovorne oddaje na TV Slovenija 3, Moje mnenje, Svet v letu in Slovenija v letu. Skrajšali pa naj bi TV Dnevnik, in sicer s skoraj pol ure na 20 minut, Slovensko kroniko na 10 minut, Odmeve na 25 minut ter Globus, Točko preloma in Kodo na 19 minut. Zadnje tri oddaje naj bi se s prvega programa tudi preselile na drugi program.

Na TV Slovenija 2 pa načrtujejo nove oddaje, in sicer Poročila o znanosti in tehnologiji, Poročila o zdravju ter Poročila ob 20.00 in ob 21.00.

Oddaja Studio City, pri kateri je generalni direktor javnega zavoda Andrej Grah Whatmough že letos razmišljal o 14-dnevnem terminu namesto tedenskega, za zdaj ostaja na sporedu.

Poleg državnozborskih, lokalnih in predsedniških volitev bo osrednji poudarek RTVS prihodnje leto na športnih vsebinah, med njimi na zimskih olimpijskih igrah, in na razvedrilnih vsebinah, ki se bodo krepile. Največ gledalcev pričakujejo ob premiernem predvajanju domačih igranih serij. Sledi namreč nadaljevanje serije Jezero in druga sezona serije V imenu ljudstva, med drugim navaja Delo.

V uradnem listu je bil medtem v petek objavljen javni poziv za predlaganje kandidatov za osem članov programskega sveta RTVS. Rok za predlaganje kandidatov je 12. november.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  18 .10. 2021 ob  11: 04
Medijem je končno odpadla krinka! Sedaj je kristalno jasno, da za vsakim medijem stoji lastnik in delajo LE po navodilih!
goldhorn |  18 .10. 2021 ob  10: 51
-1
Tudi Tarčo je treba uravnotežit.
kokodek |  18 .10. 2021 ob  09: 42
10
bodo pa za nadomestilo uvedli novo kontaktno oddajo z imenom "KAKO VAM LAŽEMO IN VAS KRADEMO"
Lili |  18 .10. 2021 ob  09: 24
12
Se bo zmanjšala cifra na položnici?