JESENI ZAČETEK GRADNJE PRIZIDKA K OŠ DUŠANA BORDONA: Rok za prijavo na razpis za izbiro izvajalca se izteče prihodnji teden

Koper

Gradnja trietažnega prizidka k objektu Osnovne šole Dušana Bordona v Semedeli bi se lahko, v kolikor bo vse potekalo po načrtih, začela novembra. Mestna občina Koper je razpis za izbiro izvajalca objavila konec julija, rok za prijavo pa se izteče prihodnji teden.  

Gradbena dela se bodo na zelenici ob objektu Osnovne šole Dušana Bordona po vsej verjetnosti začela jeseni. Gradnja bo trajala predvidoma do poletja, sledita nabava in namestitev opreme. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, ki je dostopen na naslednji povezavi. Rok za prijavo se izteče 31. avgusta.

Z gradnjo prizidka bo koprska občina rešila prostorsko stisko OŠ Dušana Bordona, saj bo ta z dozidavo dobila nekaj več kot 600 kvadratnih metrov dodatnih površin v treh etažah. V pritličju bosta na novo urejeni knjižnica, ki bo imela izhod na teraso, in zobozdravstvena ordinacija s čakalnico, sanitarijami za obiskovalce in zaposlene ter spremljajočimi prostori. Ordinacija bo od šole ločena, do nje bo mogoče dostopati iz knjižnice oziroma z Ulice II. prekomorske brigade.

V prvem in drugem nadstropju bodo tri učilnice, od katerih bo ena opremljena za izvajanje pouka gospodinjstva, in štirje kabineti za učitelje ter ločene sanitarije za dečke in deklice, nekaj bo skladiščnih prostorov. V okviru naložbe bodo delno preuredili obstoječi objekt in nabavili opremo.

V nove prostore bodo osnovnošolci zakorakali v šolskem letu 2022/2023.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  28 .08. 2021 ob  10: 31
-1
Rdeči Koper - rdeči kupleraj, kjer se otroci rekordno hitro štancajo. Imamo jih celo za oddajo staršem kateri ne morejo. Ni panike.