Jazbec novi predsednik uprave Hotelov Bernardin

Piran

Nadzorni svet Hotelov Bernardin je na petkovi seji za novega predsednika uprave družbe imenoval Marka Jazbeca, ki bo mandat nastopil v ponedeljek. Dosedanji predsednik uprave Andrej Laznik ostaja v upravi kot njen član, tako da bo uprava družbe po novem dvočlanska.

Po besedah predsednika nadzornega sveta Mirana Kraševca so s spremembo v vrhu družbe želeli "pospešiti finančno stabilizacijo družbe in še izboljšati uspešnost poslovanja družbe, vključno s stroškovno racionalizacijo," so v petek sporočili iz Hotelov Bernardin.

Dosedanji predsednik uprave Andrej Laznik ostaja v upravi kot njen član.

Portoroška turistična družba je lani ustvarila 37,5 milijona evrov prihodkov, kar je 0,3 odstotka več kot leto prej, čista izguba pa se je z 12 milijonov evrov v letu 2011 znižala na 2,1 milijona evrov. Družbo sicer bremeni tudi okoli 50 milijonov evrov težak reprogram bančnih posojil.

Laznik je že marca 2012 skupaj z Antonijo Pirc po pooblastilu upravnega odbora prevzel vodenje družbe, julija tega leta pa je bil imenovan za predsednika uprave. Pred tem je bil v Hotelih Bernardin prokurist ter izvršni direktor za tehnični sektor in nabavo. Pirčeva je z uprave sporazumno odstopila konec februarja letos, saj se je upokojila.