JANŠA S PRSTOM POKAZAL NA ERJAVCA: Očita mu neodgovorno ravnanje

Slovenija

Predloga sedmega protikoronskega zakona vlada po zadnjih informacijah STA danes še ne bo obravnavala. To je razvidno tudi iz tvita premierja Janeza Janše, ki je ob tem s prstom pokazal na predsednika DeSUS Karla Erjavca. Očita mu neodgovorno ravnanje, ker da je s svojo odsotnostjo s sestanka koalicije pred vlado onemogočil usklajevanje o predlogu.

"Pred vsako sejo vlade je sestanek predsednikov strank SDS, SMC, NSi in DeSUS za uskladitev odprtih zadev. Karl Erjavec je danes udeležbo odpovedal (niti ni poslal podpredsednika) in tako žal onemogočil obravnavo sedmega protikoronskega zakona, kjer več odprtih zadev," je na Twitterju zapisal Janša in dodal ključnik "neodgovorno".

Erjavec je bil sicer danes prvič po vnovični izvolitvi na mesto predsednika DeSUS vabljen na koalicijsko srečanje, a je že čez dan pojasnil, da po njegovem mnenju udeležba ni smiselna, glede na to, da bodo organi DeSUS v četrtek odločali glede usode DeSUS v koaliciji. To je sporočil tudi predsedniku vlade, je razvidno iz Janševe objave na Twitterju.

Predlog sedmega protikoronskega zakona, ki bo prinesel dodatno pomoč gospodarstvu in najbolj ranljivim skupinam prebivalstva v epidemiji covida-19, sicer ni bil na dnevnem redu današnje seje vlade, je bilo pa iz dopoldanske napovedi Janše pričakovati, da bi lahko dnevni red razširili s predlogom zakona, če bi se pred sejo o njem uskladili koalicijski partnerji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  17 .12. 2020 ob  13: 51
ma lih ta pravi se je oglasu