JANŠA O GOLOBU: "Po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem"

Slovenija

Premier in predsednik največje vladne stranke SDS Janez Janša je danes ob robu obiska vlade v Posavju komentiral tudi vstop nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba v politiko. Med drugim je ocenil, da gre "bolj za popravni izpit Zorana Jankovića". Sicer pa "bodo vse povedali volivci", je pristavil.

Vir: STA

"Kdorkoli bo dobil zaupanje volivcev in bo parlamentarna stranka v naslednjem sklicu državnega zbora, smo z njim ali z njo pripravljeni sodelovati za skupno dobro," so premierjeve besede o vstopu novih strank v volilno tekmo povzeli v sporočilu kabineta predsednika vlade za javnost po obisku na Fakulteti za turizem.

"Kar se tiče konkretnega kandidata, pa gre, po mojem mnenju, bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Golob, po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici," je orisal premier. Dodal pa je še: "Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico, dal navodilo."

Golob se na današnjem kongresu stranke Z.Dej poteguje za mandat predsednika stranke, s čimer bo tudi formalno aktivno vstopil na politično prizorišče. Doslej je bil glede svojih namer še precej skrivnosten, več informacij pa je pričakovati v izjavi po končanem kongresu stranke. V preteklih tednih se je Golob sestal tudi s predsedniki strank KUL, ti so nanj v ponedeljek naslovili vabilo, naj se jim prihodnji teden pridruži na rednem tedenskem sestanku. Na morebitno povezovanje z Golobom pa računata tudi LIDE pod vodstvom Igorja Zorčiča in DeSUS, ki se sicer že dogovarjata o skupni kandidatni listi za volitve v DZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  27 .01. 2022 ob  11: 54
Janša je nekje izjavil, da potrebuje 5 let za Orbanizacijo Slovenije! Si želimo ,da bo mađarščina obvezen jezik v šolah?
vid |  27 .01. 2022 ob  05: 22
Ta sahovski turnir bo bo zelo zanimiv...
Miura |  26 .01. 2022 ob  20: 56
Seveda Janez, volivci bodo povedali ..........samo ti se volitev ne veseliš, to je jasno
Obala1 |  26 .01. 2022 ob  19: 36
Jansha je Srecen ker v šahu ni figure opice …. Ker bi ga folk takoj primerjal z njo