IZSLEDKI KLINIČNE ŠTUDIJE: Poživitveni odmerek Pfizerjevega cepiva 95,6-odstotno učinkovit

Svet

Poživitveni odmerek Pfizerjevega cepiva proti covidu-19 proizvajalca Pfizer/BioNTech je 95,6-odstotno učinkovit proti simptomatski okužbi, so danes objavili proizvajalci. Do tega so prišli na podlagi klinične študije okoli 10.000 udeležencev, starih več kot 16 let.

Tretja faza klinične študije na omenjenih udeležencih je pokazala "95,6-odstotno relativno učinkovitost cepiva proti bolezni v obdobju, ko je bila različica delta prevladujoča", sta sporočila Pfizer in BioNTech.

Rezultati študije so po njihovi oceni pokazali "ugoden varnostni profil". "Ti rezultati ponujajo dodatni dokaz koristnosti poživitvenega odmerka v boju proti tej bolezni," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil prvi mož Pfizerja Albert Bourla.

Ob tem so v obeh podjetjih napovedali še, da bodo preliminarne izsledke te študije delili z regulatornimi agencijami, takoj, ko bo to mogoče.

Več držav je že odobrilo t.i. osvežitveni ali tretji odmerek, predvsem za rizične skupine ljudi. Ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) je septembra odobrila uporabo tretjega odmerka za vse, starejše od 65 let in tiste, ki bi lahko huje zboleli zaradi covida-19. Evropska agencija za zdravila (EMA) pa je poživitveni odmerek odobrila v začetku oktobra, pri čemer je članicam EU prepustila odločitev, katere skupine naj bi ga prejele najprej.

Najdlje so šli v Izraelu, kjer poživitveni odmerek lahko dobijo vsi, ki so starejši od 12 let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  22 .10. 2021 ob  09: 42
A veš kaj boš podpisala za tretji odmerek?
To je uraden podatek - izjava visi na NIJZ... Seznanjen/a sem, da 3. odmerek mRNA cepiva proti covid zaenkrat ni registriran za uporabo.
Tretji odmerek na željo osebe, ki se cepi velja kot uporaba cepiva izven okvira dovoljenja za
promet (“off-label uporaba”)
Lili |  22 .10. 2021 ob  09: 35
Aha, kje pa je ta študija? če so komaj začeli cepiti s tretjim odmerkom?
manemebasat |  22 .10. 2021 ob  00: 07
Sram vas je lahjo, drhal novinarska! Vse samo za kurcev denar. Pisete te svinjarije prekleti izdajalci lastnega naroda.

Na You Tube napisite Gravitas: Revealed: How Pfizer blackmails countries for shots
Ištrijan |  21 .10. 2021 ob  21: 15
Wow, ze cakam v vrsti.....