IZOLA BOGATEJŠA ZA NOV BUTIČNI HOTEL DEGRASSI: Prepustite se zgodbi, ki jo piše prenovljena palača (FOTO, VIDEO)

Izola

V osrčju Izole je odprt nov DeGrassi Boutique Garni Hotel Izola  dom prijetnega bivanja. Minilo je dve leti, odkar so začeli s prenavljanjem, rešili staro izolsko palačo in ji dali novo vrednost. Butična nastanitev je približno 400 m oddaljena od Marine Izola in 150 metrov od morja, nudi deset kot iz škatlice urejenih sob, skupni prostor za druženje, sobno postrežbo … in DeGrassi Aperitivo bar, kamor vabijo vse Izolane in ostale goste. Vsekakor vas bo navdušila avtohtona ponudba vin kot tudi piva in prigrizkov. Tudi na ljubitelje glasbe v živo niso pozabili. Domačim glasbenikom namreč ponujajo možnost nastopanja.

Nedavno je svoja vrata odprl nov hotel v Izoli. Stavba, včasih namenjena predvsem vrtčevskim otrokom, bo torej odslej poznana kot DeGrassi Boutique Garni Hotel Izola, ki ima z razlogom dolgo ime. Gre za butično nastanitev, saj premore deset elegantno opremljenih sob. Interier sob poudarja toplino, moderne elemente in kakovost. Izbirate lahko med deluxe, superior, standard in družinsko sobo. Še posebej pa vas bodo očarale deluxe spa sobe z zasebno savno in masažno kadjo.

Beseda garni se uporablja za hotele, kjer imajo na voljo zajtrk in aperitiv brez klasične restavracijske ponudbe. Da bo doživetje popolno, vam bodo vsak dan postregli s svežim lokalnim zajtrkom.

In zakaj poimenovanje DeGrassi? "Iskali smo podatke o objektu. Od starejših Izolanov smo dobili namige, da je bila vila v lastništvu družine DeGrassi. Zadnje, kar vemo, je, da so imeli proti koncu 19. stoletja v lasti tretjo predelovalnico rib, za Delamarisom in Arrigonijem, in da so imeli v neposredni bližini svojo stanovanjsko hišo. Na žalost kasnejših podatkov nismo našli," je pojasnil soinvestitor Marjan Milič.

Želijo ohraniti kulturno dediščino

Milič je povedal, da so preiskali arhive, zemljiško knjigo, kataster, a so našli le podatke iz leta 1933, ko je bilo izdano gradbeno dovoljenje. "Imamo tudi kopijo tega dokumenta. 8. septembra 1939 pa je družina prodala stavbo izolski občini." Stavbo so nato uporabljali v različne izobraževalne namene, predvsem kot vrtec.

"Pomembno nam je bilo, da se ohrani kulturna dediščina družine DeGrassi, ki ima na izolskem pokopališču tudi osrednjo kapelico, ki je v prenovi. Seveda pa si želimo izvedeti čim več, zato bi izkoristil priložnost, da pozovemo vse Izolane, ki kaj več vedo o objektu, da nas obiščejo, saj smo vsake informacije veseli," je dodal Milič. Objekt je v notranjosti skoraj v celoti prenovljen, ohranili pa so nekatere arhitekturne značilnosti, kot sta stopnišče in ograja, medtem ko naj bi fasada spet dobila prvotni izgled.

Kot pomembno vidijo odprtje Aperitivo bara

Po besedah direktorja hotela Jakoba Dolenca hotel nudi devet dvoposteljnih sob in eno troposteljno. In čeprav so šele odprli, se je k njim že zglasilo nekaj gostov, ki so čisto po naključju prišli vprašat za sobo. "Zavedamo se, da je vsak začetek težek, je pa že nekaj zanimanja, tako s strani domačih kot tujih gostov. Kot rečeno, bomo v hotelu nudili zajtrk, v prihodnje pa načrtujemo ureditev vinske kleti, kjer bomo hranili predvsem vina domačih vinarjev. Klet bo predstavljala nekakšen večnamenski prostor."

Tako ponudba vin kot tudi piva in prigrizkov je predvsem domača in avtohtona. Pomembna pridobitev hotela je namreč Aperitivo bar, ki združuje najboljše lokalne okuse – aperitivne koktejle, penine, vina, destilate in odlične prigrizke. 

"Z DeGrassi Aperitivo barom želimo prispevati lokalni skupnosti prostor, ki ga, po našem mnenju, Izola potrebuje. Izola je vedno bolj butična destinacija. Že zdaj imamo veliko lepo urejenih lokalov, a teh ni nikoli dovolj. Nas bi najbolj veselilo, da bi jih bilo še več v tem delu mesta. V Aperitivo baru, kamor vabimo vse Izolane in ostale goste, pa želimo ponuditi tudi možnost nastopanja domačim glasbenikom," je zaključil Milič.

Če vam je pomemben oseben pristop, moderen ambient, ki inspiracijo črpa v lastni zgodovini, pozornost do detajlov in kvaliteta storitve, potem je hotel DeGrassi prava izbira za vas.