IZJEMNA PREDSTAVA ROGLIČA: Osvojil je že 52. zmago v karieri!

Slovenija

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je skupni zmagovalec dirke po Baskiji. Enaintridesetletni Kisovčan se je v šesti etapi od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) na spustu četrtega od sedmih klancev odlepil od skupine s Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) in na koncu z drugim mestom v etapi slavil 13. zmago na večdnevnih dirkah.

Roglič je tako drugič v karieri slavil po Baskiji, potem ko je bil najboljši že leta 2018. To je bila skupno že 52. zmaga v karieri za najboljšega kolesarja lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

V skupnem seštevku je drugo mesto mesto pripadlo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), tretji pa je bil na koncu Pogačar, potem ko je moral v drugi skupini večino časa sam narekovati ritem in slediti Rogličevi skupini. V etapi je 22-letnik s Klanca pri Komendi zasedel peto mesto.

V boju za etapno zmago do obračuna ni prišlo. Potem ko je slovenski zvezdnik opravil večino dela, je nato prepustil zmago Francozu Davidu Gauduju (Groupama FDJ). Slednji se je na zadnjem klancu na Usartzo z napadom znebil Britanca Hugha Carthyja ter nato ves čas narekoval ritem. V cilj je skupaj z Rogličem pripeljal s 35 sekundami prednosti pred štirimi zasledovalci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  11 .04. 2021 ob  08: 27
Rogla "the king" ????