IZBRAN NOV DIREKTOR KOMUNALE IZOLA: Občinski svetniki imenovali Robija Flega

Izola

Na včerajšnji seji občinskega sveta so občinski svetniki odločali o predlogu župana Milana Bogatiča o novem direktorju izolske komunale. Občinski svetniki so imenovali Robija Flega, ki ga je župan januarja letos predlagal za člana nadzornega odbora izolske komunale. Flego se je na seji predstavil občinskim svetnikom ter izpostavil prioritete razvoja izolske komunale v štiriletnem mandatu. 

Komunalo Izola je do marca 12 let vodil Denis Bele. Ob izteku mandata je položaj kot vršilec dolžnosti prevzel dotedanji član nadzornega sveta Robi Flego, občina pa je novega direktorja s polnim mandatom iskala prek javnega razpisa. V prvem poskusu so prejeli štiri prijave, a nihče od kandidatov ni izpolnjeval razpisnih pogojev.

Aprila je razpis ponovila in prejela sedem prijav, od tega tri popolne. Župan Bogatič je sredi maja opravil pogovore s kandidati, na podlagi teh pa občinskemu svetu predlagal imenovanje Flega. V obrazložitvi je zapisal, da je bila njegova vizija razvoja javnega podjetja ocenjena kot najbolj razvojno in ekonomsko naravnana.

V okviru ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Izola je občinski svet potrdil prodajo mansardnega stanovanja v bloku na Južni cesti 20 uporabne površine 69,30 m2, ki mu pripada klet v velikosti 3 m2. Izklicna vrednost obojega zaokroženo znaša 282.000 evrov. Prodaja se tudi mansardno stanovanje velikosti 31 m2 na Sončnem nabrežju 4, prav tako potrebno prenove. Izklicna vrednost znaša 72.000 evrov.

V nadaljevanju so svetniki potrdili dopolnjeni sklep o določitvi vrednosti zemljišč v občini Izola za potrebe Občine Izola, s čimer je določena revalorizirana vrednost kmetijskih in gozdnih zemljišč, ki znaša 10 EUR/m2.

Sledila je obravnava predloga razporeditve presežkov javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Vojke Šmuc Izola v višini do 30.000 evrov za potrebe nabave osnovnih sredstev in drobnega inventarja ter investicijsko vzdrževanje, ki so ga svetniki potrdili. Občinski svet je obravnaval predlog odloka o subvencioniranju varstva otrok s posebnimi potrebami iz občine Izola in ga sprejel po skrajšanem postopku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  05 .06. 2023 ob  09: 21
Dobro, da niso zbrali GGM-ČA.