IZ TERM TUHELJ HOSPITALIZIRANI TUDI SLOVENSKI TURISTI: Ob dostavi natrijevega hiperklorida so v rezervoar natočili kislino (VIDEO)

Kronika

V Termah Tuhelj v hrvaškem Zagorju so v petek pozno popoldne evakuirali obiskovalce vseh bazenov. Poškodovanih je bilo več ljudi, 11 pa jih je bilo odpeljanih v bolnišnico. Kriva je bila nenamerna napaka službe za upravljanje s kemikalijami, so sporočili iz Term Tuhelj.

Iz term so sporočili, da je do nesreče prišlo, ko je zunanja služba za upravljanje s kemikalijami ob dostavi natrijevega hiperklorida namesto te kemikalije v rezervoar natočila kislino, pri čemer se je sprožila kemična reakcija. Poudarili so še, da situacija ni povezana z bazensko vodo.

Nastali plin se je začel širiti po prostoru proti savnam in wellness centru. Vodja oddelka vzdrževanja je bil v nekaj minutah prisoten na mestu nesreče ter je skupaj z ostalimi sodelavci ravnal po predvidenem protokolu.

Poškodovanih je bilo več ljudi, 16 oseb so odpeljali v bolnišnico. Ena je ostala na intenzivni negi in je izven življenjske nevarnosti, pet oseb pa je prejelo kisik. Večina jih je že odpuščenih iz bolnišnice, so sporočili iz Term Tuhelj. Večina pacientov so turisti iz Slovenije, Italije in Nizozemske.

Dodali so, da obžalujejo nastalo situacijo in sočustvujejo z vsemi, ki so občutili posledice neljubega dogodka. "Po pregledu pristojnih služb je kompleks sedaj varen. Upamo, da bo inšpekcijska služba do jutra zaključila s postopki in bomo lahko ponovno odprli bazene," so še zapisali v izjavi za javnost, posredovani v petek zvečer.

Ljudje so imeli težave z dihanjem in kožo. Moški je na parkirišču toplic prosil za pomoč in odpeljalo ga je vozilo nujne pomoči. Iz previdnosti so na mesto dogajanja zato napotili tri vozila nujne pomoči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  21 .08. 2022 ob  09: 49
Kakršen koli vzrok bodo navedli, je krivo vodstvo podjetja, ki pa na žalost ne bo odgovarjalo. Tako kot pri nas, zmanjšujejo število zaposlenih v želji po višjem dobičku. Saj vas ne rabimo rečejo izkušenim delavcem in najemajo zunanje izvajalce (prekarce). Tej se potem zamenjajo in delo opravlja neizkušen in nezainteresiran delavec. Nekaj časa mogoče še gre a nesreča je neizogibna - samo vprašanje časa, kdaj se bo zgodila.
Na žalost pa take nesreče ne opomnijo dovolj, da se takih packarij ne bi več počelo.