ANALIZA POKAZALA PRESEŽNE VREDNOSTI: Arso še vedno odsvetuje kopanje na območju Žusterne

Koper

Agencija RS za okolje (Arso) še naprej odsvetuje kopanje na območju Žusterne. Glede na najnovejše rezultate analiz kakovosti kopalne vode odsvetujemo kopanje v morju na kopališču v Žusterni pri Kopru in na mandraču Molet, so sporočili.

Analiza fekalnih bakterij escherichia coli in intestinalnih enterokokov je pokazala presežne vrednosti. Vzorci, v petek in v soboto vzeti na izlivu kanala v morje, so pokazali presežne vrednosti bakterije escherichia coli. V petek so meje opozorilne vrednosti presegale petkrat, v soboto so bile na meji.

Danes je Arso objavil še rezultate v petek vzetih vzorcev za bakterijo intestinalni enterokoki, ki se razvija počasneje kot escherichia coli. Ti so pokazali na presežne vrednosti v otroškem bazenu kopališča Žusterna in neposredno na izlivu kazala v morje. Vzorce so vzeli tudi v soboto, rezultati še niso znani.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .08. 2019 ob  18: 45
Zdaj bi se moral izkazati novi Direktor zavoda za šport MO Koper in rešiti stvar v največ 24 urah, saj smo sredi poletne sezone. Ampak, kaj bo ta rešil, saj nima ne izobrazbe, ne izkušenj in ne časa za reševati ta problem, saj on še vedno in predvsem skrbi za svoje zasebne posle.
žveplo |  05 .08. 2019 ob  10: 11
Onesnaženje Kopra se stopnjuje. Ne pozabit onesnaženja s hrupom. Nemogoče je normalno živet, če že v četrtek do treh zjutraj nabija tehno v Taverni, potem moraš ob petih vstat in it v službo, v petek se ponovi, pa bi se rad naspal na sobotno noč in je še huje - kakofonija štirih različnih zvrsti, v bistvu en sam obupen hrup. Zaspiš proti jutru, ko se še zadnji pijanci olajšajo na vogalu tvoje hiše in odcapljajo domov. Potem začne hrup smetarskih vozil, ki se kot kot vedno najprej se lotijo centra Kopra, še preden gredo ljudje po opravkih ali v službo med tednom, da je po ulicah ja še večje drenjanje ob parkiranih avtomobilih, ko bi lahko počakali do osme ure, da gredo ljudje z vozili proč, da se drugi naspijo.... mimogrede, v Izoli še petnajst let praznijo smeti po mestu na koncu, najprej podeželje in primestje in center na kocu, ko se mesto izprazni...
Tako niti v soboto zjutraj ne moreš spat, enako se ponovi v nedeljo, in potem še iz nedelje na ponedeljek, le bolj nežno. Torej štiri dni izjemno slabega spanja, saj se pri zaprtih oknih ne da spat... še dobro da je prejšni teden padal dež in je razgnolo fešto. In prav si želim in najbrž velika večina domačinov, da bi za vsako fešto sekale strele, pa po možnosti še kakšna v občino.
Kaj se vam ne zdi, da so človeške pravice tudi pravice do počitka. Samo za spomin, včasih se je kadilo povsod, v kinu v avtobusu, v zdravstvenem domu, na občinah, povsod... celo pluvalniki so bili za tiste ki so žvečili tobaj ... ja ampak red 50 leti je to bilo..., povsod smrad in pljunci... danes se nam zdi nepojmljivo, da je tako bilo... upam, da bo v občinske glave počasi pricurljalo, da imamo pravico po čistem zraku, vodi, morju brez fekalij, in pravico do miru, vsaj ponoči in pravico do poti do doma, ker je zaprtega pol Kopra. ne moreš domov, ne moreš ven, ja so obvestili, parkirajte zunaj. No kje in kako tisti ki težko hodijo, invalidi, starejši, bolani... koga briga na občini, važno da je fešta, po možnosti večja in bolj hrupna od Popotovih, da se ve, da znamo tudi mi !!
Sem za fešte, le naj se odvijajo na takih mestih, ki bi bila trajno namenjena za druženje, veselice, zabavo, prireditve, kulturne in malo manj kulturne... pa še zabaviščni park... naj gre kdo pogledat v Gotteborg .. mestni park, "minigardaland", koncertni odri, vodometi, sprehajališča, tribune, zelenice, korak iz centra in proč od vseh...
Drugače bo župan padel v nemilost enako kot prejšnji, le da je prejšnji bil zelo trdoživ, ta sigurno ne bo, trdoživ mislim, če se stvari ne menjajo, napovedujem danes, da je to njegov zadnji mandat. Pa ne, da je to moja želja, to je moja napoved, če ne bo kaj spremenil.
Tine |  05 .08. 2019 ob  08: 56
Sramota da je Marjetica Koper dopustila, da se naši otroci kopajo v kanalizaciji. Za to bi morala odgovarjati župan in njegov sosed, ki ga je postavil za direktorja Marjetice Koper. Še sreča, da je Bržan pred volitvami zatrjeval, da se bo kadrovalo strokoven kader. Zdaj imamo strokovnost, fonjo v otroškem bazenu.