IMAMO ŠE ENO MEDALJO NA SVETOVNEM PRVENSTVU! Štefan Hadalin osvojil srebro v kombinaciji

Slovenija

Francoz Alexis Pinturault je novi svetovni prvak v alpski kombinaciji. Na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju je Francoz do zlata prišel s 24. mesta po smuku, najboljši slovenski tekmovalec Štefan Hadalin pa je bil po smukaškem delu 30., a je na koncu zaostal le 24 stotink. Tretji je bil Avstrijec Marco Schwarz.

Klemen Kosi je tekmo končal na 24. mestu z 2,39 sekunde zaostanka, Boštjan Kline je na slalomskem delu odstopil, Miha Hrobat, 34. po smuku, pa je na koncu pristal na 33. mestu (+ 3,66).

Po smukaškem delu preizkušnje je bil sicer prvi Italijan Dominik Paris, za tri stotinke je bil hitrejši od Američana Ryana Cochrana-Seigleja in za 38 stotink od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, a nihče med njimi na koncu ni bil blizu vrha. Paris je bil deveti, Američan 18., Norvežan pa 22.

Med slovensko četverico je bil po smuku najboljši Kosi na 17. mestu, Kline je bil po smuku 26., Hadalin, ki je bil po polovici tekme na 30. mestu z zaostankom 1,88 sekunde, pa je slalom začel kot prvi in priložnost odlično izkoristil. Dosegel je najboljši čas slalomskega dela kombinacijske tekme.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija