HUDA NESREČA MOTORISTA NA KRASU: Bočno drsel po vozišču, dokler ni trčil v avtomobil

Kronika

Včeraj ob 11.25 je prišlo do prometne nesreče na regionalni cesti med Ponikvami na Krasu in odcepom za regionalno cesto Sežana-Štanjel. 46-letni nemški motorist je vozil iz smeri Ponikev proti odcepu in v desnem ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Pri tem je padel, nekaj časa bočno drsel po vozišču in trčil v avtomobil, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 39-letna Avstrijka. Nemec se je nesreči huje poškodoval in je bil prepeljan v bolnico Izola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.

Policisti koprske policijske uprave so v zadnjih 24 urah posredovali v 56 primerih, na 113 so prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala in osem prometnih nesreč z materialno škodo. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome, dve tatvini in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali sedemkrat, eno osebo so pridržali.

Na izvozu na Unec na primorski avtocesti so policisti ustavili 29-letnega in 34-letnega državljana BiH, ki sta vsak s svojim vozilom na hitri cesti pri Vipavskem križu prekoračila dovoljeno hitrost 110 km/h. 29-letnik je vozil s 129 km/h, 34-letnik pa kar s 185 km/h. Voznikoma so izrekli globo, ki sta jo plačala na kraju.

V Luciji so policisti 38-letnemu Izolanu zasegli moped, ker je izredni tehnični pregled pokazal, da presega največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Kazenska ovadba čaka 53-letnega tujca z urejenim bivališčem v Sloveniji, ker je v okolici Sežane poškodoval nadzorne kamere na sosedovi hiši.

V Postojni je neznanec vlomil v kletne prostore, odnesel pa ni ničesar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija