HRVAŠKI LEPOTNI KIRURG NAJ BI MNOŽICI ŽENSK IZNAKAZIL OBRAZE: Dela tudi v Sloveniji (FOTO)

Svet

Naslov članka, ki ga je objavil Telegram.hr, odmeva v hrvaških medijih in javnosti: "Znani lepotni kirurg nam je uničil obraze, tožilstvo in ministrstvo že dve leti molčita, zdravniška zbornica ga ščiti." Več kot ducat žensk hrvaškega lepotnega kirurga Matijo Miletića obtožuje, da jim je z nestrokovno izvedenimi lepotnimi posegi in celo prepovedanimi sredstvi, ki jih je pri tem uporabljal, iznakazil obraze. Njihove zgodbe so si med seboj zelo podobne, svoja pričevanja pa so podkrepile tudi s fotografijami in drugo dokumentacijo. Miletić naj bi posege izvajal tudi v Sloveniji.

Matija Miletić

V zadnjih dveh letih in pol se je pojavilo 14 žensk s hudimi obtožbami proti hrvaškemu lepotnemu kirurgu Matiji Miletiću, ki ga obtožujejo, da jim je z lepotnimi posegi in operacijami iznakazil obraze. Njihove zgodbe so si med seboj izjemno podobne, pričevanja pa so podprta s fotografijami in drugo dokumentacijo, ki jo hrani Telegram.hr.

Telegram.hr je v petek objavil njihova pričevanja in odzive pristojnih institucij. Na ministrstvu za zdravje niso komentirali zadeve, tožilstvo pravi, da preiskava poteka, v zdravniški zbornici pa so odgovorili, da postopajo v skladu z zakonom in predpisi. Nekaterim prijavam niso sledili, eden od primerov pa je bil načrtovan za redni strokovni nadzor šele leta 2024.

Vse Miletićeve pacientke trdijo, da so po nestrokovno izvedenih posegih imele hude zdravstvene zaplete. Nekatere so bile celo hospitalizirane. Izjemno resno pa je dejstvo, da naj bi jim brez njihove vednosti vbrizgal cene prepovedane polnila, zaradi česar so njihovi obrazi deformirani in že leta trpijo hude posledice.

Estetski kirurg dr. Matija Miletić je rojen v Karlovcu, kjer je končal osnovnu in srednjo šolu, Medicinsko fakulteto pa...

Objavil/a Medicinski center Julius dne Petek, 22. april 2022

Ena od pacientk, Matea Rogić, ki se je odločila za povečanje ustnic leta 2018, je opisala, kako ji je Miletić obljubljal strokovno izvedbo posega, nato pa ga je izvedel brez ustrezne zaščite. Po posegu se je pojavil hematom, ki ga je zgolj hladil z ledom in ji odsvetoval nadaljnji obisk. Posledično se je pojavil ogromen hematom, njena ustnica pa je bila pomodrela in otekla. Rogićeva je od Miletića zahtevala vračilo denarja, a dobila ni ničesar.

Še ena pacientka je delila podobno izkušnjo, trdila je, da ji je Miletić brez ustrezne zaščite vbrizgal biopolimer, ki je bil v ZDA prepovedan že leta 1991. Po posegu so se pojavile bulice, s katerimi se spopada še danes. Najhuje pa je bilo za pacientko, ki je prišla k Miletiću na obrazni lifting. Po posegu se je začela nenormalna oteklina, pojavila se je bakterijska okužba kože in začela je krvaveti. Kljub zapletom je Miletić vztrajal, da so težave normalne in pričakovane. Pacientka je zaradi zapletov ostala v bolnišnici več dni.

Miletić je v odgovoru na obtožbe zanikal vse navedbe. Trdi, da vsakemu pacientu pred posegom podrobno razloži potek, pričakovane rezultate in morebitne zaplete. Prav tako zavrača trditve, da je izvajal operacije na stroške Zavoda za zdravstveno zavarovanje in zaračunaval storitve v svoji ordinaciji. Kljub obtožbam o ponarejanju zdravstvene dokumentacije zatrjuje, da to ni res.

Miletić se ni omejil le na Hrvaško, saj je začel opravljati svoje storitve tudi v Sloveniji. Sodeluje z Medicinskim centrom Julius iz Maribora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija