HOJS PO ODLOČITVI VLADE, DA HRVAŠKO UVRSTI NA RDEČI SEZNAM: "Za vrnitev ne čakajte do ponedeljka zvečer!"

Slovenija

Vlada RS je na današnji popoldanski seji pričakovano Hrvaško s petkom ob polnoči uvrstila na rdeči seznam. Vlada bo sicer tedensko spremljala epidemiološke razmere na Hrvaškem, ob izboljšanju stanja pa so možne spremembe, je na novinarski konferenci po koncu seje pojasnil minister za notranje zadeve, Aleš Hojs.

Slovenskim dopustnikom, ki so na Hrvaškem, je vlada omogočila vračanje v domovino do ponedeljka do 24. ure, ob čemer je notranji minister Aleš Hojs poudaril, naj potniki ne čakajo na zadnji trenutek, da se jim zaradi gneče na cesti ne bi zgodilo, da polnoč zamudijo, saj bi v tem primeru dobili odločbo o 14-dnevni karanteni.

Da rok za vračanje podaljšajo na ponedeljek, so se odločili, da bi se izognili pretirani gneči na cesti in mejnih prehodih v soboto in nedeljo.


Po ministrovih besedah so v novem odloku opredelili več kot 20 izjem. Za nekatere je sicer potreben covid test, denimo za udeležbo športnikov na prireditvah na Hrvaškem. Med drugim bodo Slovenci lahko odšli tudi na v naprej najavljeni zdravniški poseg na Hrvaško, lastniki nepremičnin pa niso tisti, ki bi kar tako dopustovali, vendar bodo lahko odšli opraviti nujne stvari na Hrvaško, nato pa se bodo morali v Slovenijo vrniti v 48 urah.

Niso pa se na vladi odločili, da bi Hrvaško razdelili na posamezne županije, saj je večina države po Hojsovih besedah že zelo v rdečem.

Med drugim je danes slovenska vlada Grčijo umaknila z zelenega seznama, ob nadaljevanju trenutnih trendov pa ji celo grozi uvrstitev na rdečega.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kanola |  20 .08. 2020 ob  20: 02
gn*jilo od države, duva do naše istre... kaj bi te kekci rad meli še, gram ak47....