HITRO TESTIRANJE BO V KOPRU NA VOLJO TUDI V JULIJU: Danes pa se je ponovno možno cepiti brez predhodnega naročila

Koper

Mestna občina Koper bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Koper in zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana tudi julija izvajala brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo na vstopni Covid točki na Bonifiki odvzemali vsak ponedeljek in petek, medtem ko vikend testiranj, ki so jih v Kopru izvajali od februarja letos, zaradi novih usmeritev države ne bodo mogli organizirati. Danes znova poteka tudi množično cepljenje brez predhodnega naročanja. 

Odvzem brisov s hitrimi antigenskimi testi bodo v Kopru ves julij izvajali ob ponedeljkih in petkih, med 14. in 19. uro. Predhodno naročanje ni potrebno, prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Množično cepljenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Koper danes, 1. julija, nadaljujejo z množičnim cepljenjem, ki se ga lahko udeleži vsak, ne samo občani. Izvajali ga bodo v Specialistični ambulanti za diabetes na Dellavallejevi ulici 3 v središču mesta, med 17. in 19. uro.

Zaradi velike zasedenosti parkirišča na Vergerijevem trgu (ob ZD Koper) in Trgu Brolo na Mestni občini Koper obiskovalcem Zdravstvenega doma Koper svetujejo, da svoja vozila parkirajo v novi Parkirni hiši Belveder. Prva ura parkiranja je brezplačna, vsaka naslednja pa le en evro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  05 .07. 2021 ob  23: 26
zanimive te nove uniforme in postopki testiranja, sproščeno,v civilnih oblekah, brez menjave rokavic, ....ne veš al je medicinska sestra al gre na žurko čez cesto in vmes ti porine palčko v nos....mogoče je zmanjkalo medicinskih uniform,abbbb?