HČERKA OSKRBOVANKE DOMA UPOKOJENCEV IZOLA: "To je laž, da so jim vzeli telefone"

Izola

Poročali smo o šokantnem zapisu, ki je zaokrožil po Facebooku in v katerem piše, da naj bi oskrbovancem Doma upokojencev Izola odvzeli telefone. Avtor zapisa med drugim omenja, da oskrbovance na invalidskih vozičkih vozijo iz Izole v Pacug v gasilskih avtomobilih. Nad navedbami so bili v izolskem domu včeraj zgroženi in so jih v celoti zanikali. Danes se nam je oglasila Koprčanka Nataša Vodopija, ki ima v izolskem domu mamo. Nad zapisom je bila zgrožena in šokirana.

"Šokiralo me je do te mere, da ne morem molčati. Najverjetneje se je nekaj moralo zgoditi, da je prišlo do tega zapisa. Morda je avtor imel konflikt s kom od osebja v domu, ampak to, da so jim vzeli telefone, je laž," pravi Nataša Vodopija iz Kopra, ki ima v Domu upokojencev Izola mamo.

Njena mama je sicer že osem dni v bolnišnici, vendar ne zaradi covida. Gospa ima multiplo sklerozo, je pokretna in sposobna skrbeti sama zase, a ne v dovolj veliki meri, da bi lahko živela popolnoma sama.

"Odkar je v domu, se slišiva večkrat dnevno, tudi po štirikrat, petkrat. Vsakokrat, ko so jo testirali za covid, so mi iz doma sporočili. Tudi ko je bila pozitivna na testiranju, so mi v roku ene ure javili, da so jo prepeljali v rdečo cono v Pacug. Poleg tega ima moja mama telefon ves čas pri sebi," demantira Vodopija navedbe iz zapisa.

Kot še pravi, se ji zdi zelo čudno, da se avtor zapisa ni podpisal z imenom in priimkom, pa tudi, da ni napisal svoje osebne izkušnje. "Niti njegov profil na Facebooku ni videti kredibilen. Lahko bi imel v domu mamo, kot v mojem primeru, ali znanko, vendar ni opisal nobene osebne izkušnje. Jaz se ne skrivam, javno povem in napišem in za tem stojim," še dodaja.

Ukrepi v domu so po navedbah Vodopije tako dosledni, da so tudi v poletnem času obiski potekali na varnostni razdalji in z obvezno zaščitno masko, zato se ji zdijo takšne navedbe krivične do zaposlenih v domu, ki se po njenih izkušnjah resnično trudijo za oskrbovance.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nataša |  01 .12. 2020 ob  18: 16
12
@vseved - Ne bi bilo slabo, res ne!!! Toliko kot se v tem našem DSO trudijo za njihovo oskrbovance.....res nesramno, da si je nekdo zaradi kake svoje osebne zamere izmislil toliko stvari. Upam, da bo ta današnji članek prebralo čim več tistih ljudi, ki so te dneve verjeli temu človeku na fejsu. Ker DSO Izola si zasluži, da ljudje izvejo o njih, koliko so pridni, srčni in skrbni do svojih varovancev. Vse tisto včerajšnje blatenje....odvratno, res, uhhh!!! :(
vseved |  01 .12. 2020 ob  14: 30
13
Mogoče pa bi Hojsevi kriminalisti lahko izsledili tega junaka in ga kazensko preganjali!