GROZLJIV ZLOČIN PRI NAŠIH SOSEDIH: Poklicala moža in mu povedala, da je umorila hčerki; ena je bila še dojenček

Svet

V mestu Absdorf v Spodnji Avstriji naj bi danes mati ubila svoji hčerki, stari sedem mesecev in sedem let. Hčerki je najverjetneje utopila v bazenu, nato pa si je skušala soditi sama in z avtomobilom zapeljala v drevo. Pri tem se je tudi lažje poškodovala. Po navedbah policije je mati umora že priznala, a je preiskava še vedno v teku.

Fotografija je simbolična.

Reševalce je v jutranjih urah poklical njen mož in jim dejal, da ga je žena poklicala in povedala, da je ubila otroka. Na kraj so nemudoma odšli policisti, ki so na pomoč poklicali tudi dva reševalna helikopterja. Reševalcem pa žal otrok ni uspelo oživiti.

36-letno mater so zaradi poškodb sprva odpeljali v bolnišnico, a ker ni bila v življenjski nevarnosti, so jo že popoldne zaslišali. Tiskovni predstavnik policije Johann Baumschlager je nato za avstrijsko tiskovno agencijo APA sporočil, da je priznala umore.

DOKU-NÖ ???? ++ Doppelmord an Kinder in Absdorf (TU)++ Am Montagvormittag ereignete sich in Absdorf (Bezirk Tulln) eine...

Objavil/a Doku-NÖ dne Ponedeljek, 24. julij 2023

Policijska preiskava je sicer še vedno v teku, državno tožilstvo pa je tudi odredilo obdukcijo otrok. Skupnost, ki šteje okoli 2.400 prebivalcev, je pretresena in šokirana, župan mesta Franz Dam pa je dogodek opisal kot grozljiv.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija