GROZI MU DO DESET LET ZAPORA: Migrante do italijanske meje pripeljal v tovornem delu kombija

Kronika

Policisti so v četrtek prejeli obvestilo, da je v bližini meje z Italijo voznik iz kombija izkrcal najmanj 15 migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo, in odpeljal. 27-letnega voznika so policisti izsledili, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog. Migrante pa policisti še iščejo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Fotografija je simbolična

Policiste je občan okoli 9.30 obvestil, da je na območju naselja Neblo v neposredni bližini meje z Italijo takrat še neznani voznik belega kombija kranjskih registrskih številk pripeljal in izkrcal najmanj 15 migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo, ter odpeljal.

Vozilo so policisti izsledili v naselju Gonjače v Občini Brda. Ugotovili so, da je kombi vozil 27-letni voznik z območja Policijske uprave Ljubljana, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu novogoriški policisti vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ugotovili so tudi, da je voznik migrante vozil v tovornem delu vozila. Vozilo je sicer registrirano za prevoz največ treh oseb. Zaradi takšne vožnje je voznik povzročil tudi nevarnost za življenje oz. zdravje.

V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici kriminalisti primer preiskujejo v smeri suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Za to kaznivo dejanje je predvidena kazen od treh do desetih let zapora in denarna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija