GRENKA SMRT POVELJNIKA TRŽAŠKE LADJE: Že 24 dni leži mrtev v ladijski hladilnici med zamrznjeno hrano

Trst

Precej grenka zgodba 62-letnega italijanskega ladijskega poveljnika in njegove družine se v teh dneh odvija na morju pred indonezijsko obalo. Moški je umrl v še vedno nepojasnjenih okoliščinah, njegovo truplo pa že 24 dni leži v ladijski hladilnici med zamrznjenimi živili.

Ladijski poveljnik, 62-letni Angelo Capurra iz ligurijskega Recca, je umrl 13. aprila na krovu ladje Ital Libera, ki je v lasti tržaške družbe Italia Marittima. Okoliščine njegove smrti so še vedno nepojasnjene. Njegovo truplo pa že 24 dni leži v hladilnici na ladji, skupaj z zamrznjenimi živili, poroča Primorski dnevnik.

Ladja je od takrat zasidrana pred indonezijsko obalo Džakarte, pred otokom Java. Ker tamkajšnje oblasti trupla še niso sprejele, njegovih posmrtnih ostankov ni mogoče prepeljati z letalom v Italijo.

62-letnik naj bi umrl za posledicami covida-19, vendar od takrat še nihče ni stopil na ladjo, ki bi to lahko potrdil. Po nekaterih informacijah naj bi bila okužena še dva člana posadke, ki pa naj bi jima indonezijske oblasti dovolile stopiti na kopno in prebivati do konca izolacije v hotelu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija