GESTA, KI JE GANILA SVET: Dončić bo plačal pogrebe tragično umrlih otrok

Slovenija

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v četrtek prek družbenih omrežij sporočil, da ga je smrtonosen strelski napad na beograjski osnovni šoli, ki ga je izvedel 13-letni učenec, močno pretresel. Zato se je odločil, da bo kril stroške pogreba žrtev in plačal tudi za psihološko svetovanje družinam žrtev, sošolcem in prizadetemu osebju.

"Zaradi tragedije in izgubljenih otroških nedolžnih življenj imam strto srce! Moje misli so z družinami žrtev in s celotno skupnostjo, ki jo je prizadela ta tragedija. Moja fundacija ob tem težkem dogodku podpira vse družine, učence in učitelje OŠ Vladislava Ribnikarja," je zapisal Dončić prek Twitterja in dodal, da je zavezan tako takojšnji kot dolgoročni podpori vsem prizadetim.

Dončić je z regijo srbske prestolnice močno povezan, saj na tem območju živijo njegova babica, teta, stric in bratranec. Njegov oče Saša Dončić je bil rojen v Srbiji.

Ljubljančan bo pomagal prek svoje fundacije Luka Dončić. "S svojo fundacijo iščemo načine za takojšnjo in dolgoročno podporo učencem, učiteljem in družinam, ki jih je prizadelo streljanje na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar," je še zapisal Dončić, ki je sezono 2022/23 v ligi NBA končal po rednem delu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija